Ender 3 V2 bir zaman sonra filament vermiyor

Samet29

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 Rtx 3060 16 Gb ram
Baskı sorunsuz başlıyor her şey mükemmelken bir anda filament vermeyi kesiyor, nozzle değiştim sıfır taktım olmadı, extruder seti değiştim yine aynı sorun var.

PTFE boru ile nozzle arasında boşluk kalıyorsa oraya erimiş plastik doluyor olabilir. PTFE borunun ucunun tam düz kesilip nozzle ile öpüşmesi lazım. Zaten öyle diyorsan da PTFE boruyu tutan pnömatik konnekterleri kontrol et, öncelikle baskı kafasındaki, elinle hafif çekince oynuyorsa ilk cümlemdeki sorun gene oluşur.

PTFE boru ile nozzle arasında boşluk kalıyorsa oraya erimiş plastik doluyor olabilir. PTFE borunun ucunun tam düz kesilip nozzle ile öpüşmesi lazım. Zaten öyle diyorsan da PTFE boruyu tutan pnömatik konnekterleri kontrol et, öncelikle baskı kafasındaki, elinle hafif çekince oynuyorsa ilk cümlemdeki sorun gene oluşur.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam ama çok uğraştım olmayınca tamire verdim kafam rahat bari olsun diye, size bir sorum olacak. En iyi hız ve kalite için nasıl bir yol izlemeliyim? Sizin tavsiye ettiğiniz bir ayar vs var mıdır?

Cevabınız için teşekkür ederim hocam ama çok uğraştım olmayınca tamire verdim kafam rahat bari olsun diye, size bir sorum olacak. En iyi hız ve kalite için nasıl bir yol izlemeliyim? Sizin tavsiye ettiğiniz bir ayar vs var mıdır?
Slicer'lardaki değişken katman yüksekliği ayarını kullanabilirsiniz. Detay gerektirmeyen yerlerde katman yüksekliğini arttırarak süreyi kısaltır ve detay gerektiren yerlerin daha kaliteli görünmesini sağlar.

En iyi hız ve kalite birbiriyle zıt kavramlar 3d printerlarda, hızlı basıyorsan kalite düşer. Ender 3 V2'de kaliteyi arttırmak için modeli soğutan fanları güçlendirmek en iyi adımlardan biri olur, kullanılan genel upgrade fanı 5015 fanlar, bu fanları makinenin kendi ductına takamayacağın için Thingiverse vb. platformlardan fan upgradeleri için yüklenen ductlardan birini seçip basman gerekli.
2 (5).jpg

Yukarıdaki benim eski makinem E3 V2. Ben tüm fanlarını değiştirmiştim, alttakiler dahil.

Ek olarak:
Hotend fix'i araştırıp uygulamanı öneririm. Yukarıda bahsettiğim sorun için uygulanan bir çözüm.
PTFE borunun her iki ucunun da oynamaması için kullanılan, pnömatik konnektörlere alternatif çözümler de mevcut, Thingiverse vb. kaynaklarda işe yarayan yaramayan birçok seçenek mevcut.

ABS basıyorsan ve makine stok haldeyse baskı sırasında model soğutma fanını kapalı tutuyorsun ama o durumda anakart fanı da duruyor, anakart fanını kartta sürekli çalışmasını çalışacak +/- yuvalara bağlaman iyi olur.

Birkaç yıl öncenin konularına bakarsan daha detaylı yazılarımın olduğu konulara da erişebilirsin.

Son olarak; ben olsam tamire vermeden önce biraz uğraşırdım, makinenin birçok sorununa ait çözüm nette fazlasıyla mevcut, kullanıcı topluluğu çok büyük olan bir Creality serisi.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı