Ben daha farklı bir heat tower kullanıyordum.
👍 BL Touch için kurduğun firmware'in ek özellikleri var mı bilmiyorum ama ürünle gelen, daha önce tekrar kurduğun firmware'de yaptığın e-step ayarları vb. makineye kaydolmuyor, sadece SD kartta kalıyor. Makineyi kapatıp, SD kartı çıkartıp tekrar makineyi açarsan gözlemlersin. Daha önce...
Bu sayfada onunla alakalı kısım var.
Heat tower'da bahsettiğin ipliklere köprüleme deniyor yani altı boşken bir uçtan diğer uca ne kadar başarılı hat çekebildiğini görüyorsun. Heat tower da farklı sıcaklık bölgeri için gerekli sıcaklıkları tanımlaman gerek, şayet yapmadıysan.
Normalde atması lazım köprüyü, yırtık vs. olmamalı, genellikle üst sıcaklıklarda sarkması artar. Bu da uygun sıcaklıkları saptamadaki kriterlerden biri, yukarıdaki linke bakarsın. Yırtıklar genellikle fazla hız ya da overlap ayarlarından olabilir.
E-step ayarlarını tutturduysan iyi ama şöyle bir durum var, PTFE boru iki uçtan bağlı old. konnektörlerde oynuyorsa bu da basılan plastik miktarını dalgalandırır, oynama olmayacak şekilde iyileştirme yapman gerek, açılan konularda yazdığım bir kısımdı arama kutusundan mesajlara bir göz gezdirirsin.
Son baskıların daha iyi. Heat towerda infiller dıştan gözüküyor sanırım duvar kalınlığını az veriyorsun galiba, 0.4 nozül için 3 değerini kullan, parçanın sağlam olmasını istiyorsan daha da arttırabilirsin. Üst ve alt kısımları da 1mm civarında tut, mesala 0.2mm detayda bu değer 5, 0.24mm detayda 4 gibi..
İlk görsellerde de infilleri çok aralıklı yapmışsın, onların üstüne katman geleceği zaman makine sürekli köprü atmak zorunda kalır.
Ben tabla ayarını kağıt yerine sentil ile yapıyordum, sanırım 0.05mm idi kullandığım sentil.