@Siyah Martı
www.technopat.net
Bu konudan belirli bir süre sonra anakart arızası oldu ve garantiden değiştirildi. Yazıcı geldikten sonra bu değişimleri yaptım ama paylaşmaya fırsatım olmadı.
www.thingiverse.com
Paylaştığım linkte bulunan parçaları bastım, orada bulunana vida ölçülerini ve adetini, pleksi ve strafor ölçülerini kullandım. Ayrıca pleksiyi ve straforları kesemediğim için yapıştırıcı kullandım.
www.thingiverse.com
www.gittigidiyor.com
Özellikle fanlarımdan çok memnunum ve çok iyi hava akışları var ama tam güç verirseniz gerçekten ses çıkarıyor bu yüzden voltaj dönüştürücü aldım. Anakartta bulunan doğrudan 24v çıkışını dönüştürücüye bağladım ve dönüştürücüden hem anakart fanına hem de hotend fanına 20.7v ayarladım böylece anakart fanı hiç kapanmıyor. 1 tane anakart için 2 tane de duct için toplamda 3 tane 40x20 fan kullandım ve 20.7v'ta hem çok sessiz hem de gayet iyi hava akışı sağlıyor. Bu arada baskıda oluşan hata benim yanlış tasarımımdan kaynaklanıyor. Bu tasarım ile 10 cm köprüleme yapabiliyorum. Daha fazlasını denemedim ama büyük ihtimalle daha fazla olunca sarkmalar başlayabilir.
www.thingiverse.com
Kapalı sistem yaptığım için elektronikleri dışarı almam daha iyi oluyordu. Sadece z ekseninin motor ve switch kablolarını elimde fazladan olan x ekseninin kablo setiyle değiştirdim böylece anakarta yetişmiş oldu. Anakart için 120mm bir fan kullandım ama bu fan bu güç kaynağı için çok fazla daha düşük bir fan kullanmanızı öneririm. Bunun için dönüştürücü kullanmanıza gerek yok doğrudan lehim yapabiliyorsunuz ikisi de 12v.
www.gelbura.com
Dosyasını bulamadım ama altta paylaştığım da yeterli olur.
www.thingiverse.com
Firmware olarak altta paylaştığım modeline 3x3 mesh olanını kullanıyorum ve eklediği özelliklerle yazıcıya adeta seviye atlatıyor. Kurulumu için sd kartı boşaltıp içine kurulum dosyasını atıyorsunuz ve yazıcıya takıyorsunuz. Kurulumu otomatik olarak yapıyor.
github.com
Ayrıca sesi yere iletmemesi için damper kullanıyorum.
www.thingiverse.com
Ender 3 V2 sessiz fan değişimi nasıl yapılır?
Ender 3 V2 yazıcısını yakın zamanda 3 boyutlu yazıcılara başlamak için satın aldım. Ayarlarını yaptıktan sonra baskılardan genel olarak memnunum ama fan çok ses yapıyor. Özellikle bu sesin hotend fanından geldiğini sanıyorum. Yabancı ülkede herkes Noctua fanlar kullanmış ve 40 mm fanların 200 TL...

[YAILE] Yet another IKEA Lack enclosure [easy to print] by HoessIAB
This IKEA Lack enclosure can be fully printed with 1kg spool of PLA.All the parts take about 4 days of printing with your Ender 3.You need following additional parts to build YAILE:1x 3mm x 442mm x 538mm | Acrylic Glas for the door3x 10mm x 449mm x 540mm | Chipboard, white for the walls50x...

Paylaştığım linkte bulunan parçaları bastım, orada bulunana vida ölçülerini ve adetini, pleksi ve strafor ölçülerini kullandım. Ayrıca pleksiyi ve straforları kesemediğim için yapıştırıcı kullandım.

Satsana Ender-3 V2 Fan Duct X by SeanChangX
Here's the fan duct for the Ender-3 or the Ender-3 V2. https://www.simscale.com/projects/SeanChang/ender-3_v2_4010-4020_fan_duct/

GittiGidiyor – Türkiye'nin Öncü Alışveriş Sitesi
Elektronik, moda, kozmetik, ev, ofis, anne & bebek, spor ve daha birçok kategoride milyonlarca ürünün satıldığı online alışveriş sitesi GittiGidiyor, bir eBay şirketidir.

Ender-3 V2 120mm Fan PSU Cover - split to fit ender-3 v2 buildplate by Pawialdo
PSU Cover I designed for my 120mm quiet fan I had lying around. Requires custom feet to raise the printer a bit.

Kapalı sistem yaptığım için elektronikleri dışarı almam daha iyi oluyordu. Sadece z ekseninin motor ve switch kablolarını elimde fazladan olan x ekseninin kablo setiyle değiştirdim böylece anakarta yetişmiş oldu. Anakart için 120mm bir fan kullandım ama bu fan bu güç kaynağı için çok fazla daha düşük bir fan kullanmanızı öneririm. Bunun için dönüştürücü kullanmanıza gerek yok doğrudan lehim yapabiliyorsunuz ikisi de 12v.

Türkiye' nin Exclusive Eticaret Platformu 16. Yılına Giriyor
İnternetten AlıÅveriÅin DoÄru Adresi Gelbura.com

Ender 3 external spool holder (Stl / Step) by Noctera
I´ve designed this spool holder for the Ender 3.You only have to attach the original spool holder from the Ender and you can put your spool wherever you want.

Firmware olarak altta paylaştığım modeline 3x3 mesh olanını kullanıyorum ve eklediği özelliklerle yazıcıya adeta seviye atlatıyor. Kurulumu için sd kartı boşaltıp içine kurulum dosyasını atıyorsunuz ve yazıcıya takıyorsunuz. Kurulumu otomatik olarak yapıyor.
Releases · Jyers/Marlin
Marlin is an optimized firmware for RepRap 3D printers based on the Arduino platform. | Many commercial 3D printers come with Marlin installed. Check with your vendor if you need source code for yo...

ender 3 V2 damper feet with clip by roscop13
This is just a remix of the feet with clip for the ender 3 v2 to adapt to the bigger rubber pads.So you need to print 4 copies for each corner of my remix + 4 copies of this one (choose the damper_feet4040-A-without...):https://www.thingiverse.com/thing:3541279/filesand then assemble them...