Ender 3 V3 SE filamenti akmıyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 5 3500 işlemci rx580 ekran kartı asrock a320m hdvr4 anakart highpower 500w psu
Ektruder motorunun çalışmasında ya da sıkılığında problem yok manuel olarak filamenti itince de akıyor ama baskı başlayınca filament akmıyor ya da cok az akıyor. Nozzle yarım tıkalı ya da ön fan bozulmuş olabilir mi? Bunun sebebi tam olarak nedir? @Siyah Martı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya nozzle tikanmis ya da extruder motorunun dislileri filamente temas etmiyordur ki bence bu daha olasi. Bu yuzden ilerlemiyor olabilir. Manuel extrude ettiginde filament geliyor mu?

Ektruder motorunun çalışmasında ya da sıkılığında problem yok manuel olarak filamenti itince de akıyor ama baskı başlayınca filament akmıyor ya da cok az akıyor. Nozzle yarım tıkalı ya da ön fan bozulmuş olabilir mi? Bunun sebebi tam olarak nedir? @Siyah Martı.
Videonun ilk 30 saniyesini izleyerek dış kapağı söküp fanda problem, PTFE boruda kalıntı ya da nozüle bakan ucunda deformasyon var mı diye kontrol edebilirsin. Ya da nozülü ısıtıp değiştirince sorun çözülmez ise yukarıdaki adımı yaparsın, tercihine kalmış.

Videonun ilk 30 saniyesini izleyerek dış kapağı söküp fanda problem, PTFE boruda kalıntı ya da nozüle bakan ucunda deformasyon var mı diye kontrol edebilirsin. Ya da nozülü ısıtıp değiştirince sorun çözülmez ise yukarıdaki adımı yaparsın, tercihine kalmış.

Yeni fan ve iki adet yeni nozzle sipariş ettim onlar çözmezse dediğiniz gibi ekstruderı kontrol edeceğim buyuk ihtimalle yarın gelir.

Kutu içinde yedek nozzle vardır. Fanı da kapagı açınca, nozzle ısınmaya başlayınca kontrol edebilirdin aslında.

Eski fan direk çalışmıyor çıkarıp başka bir güç kaynağından güç verdim cok zor donuyordu 3D yazıcının fan soketini ölçtüm enerji gözükmüyor fan takılı olmadığı için mi bilmiyorum ama parça soğutma fanı sorunsuz çalışıyor eğer güç verme ile alakalı bir sıkıntı varsa anakartta köprüleme yapacağım ya da sorun varsa onu çözmeye çalışacağım.

Eğer bu sorunla yıllar sonra karşılaşan bir arkadaş denk gelirse diye yazıyorum bu sorunun ana nedeni hotend barelinin içindeki sabit PTFE borunun hasar görüp cıkmasından dolayı olmuş yeni bir hotend yerine sadece barel ile çözdüm.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı