Endüstri meslek lisesi yazılım açısından ne katabilir?

woad

Picopat
Daha fazla  
Neyse...
Ben endüstri meslek lisesi 3. sınıf öğrencisi olacağım.
Bu yıl bize web geliştirme, video düzenleme, mobil uygulama geliştirme ve masaüstü yazılım geliştirme gibi dersler verilecek.

Ancak kafamı kurcalayan bir şey var: İşimi erken yaşta elime alabilmek için hangi alana yönelmem gerektiğini bilmiyorum.
Aslında bir hedefim var — backend geliştiricisi olmak istiyorum.

Fakat işin maddi tarafı beni düşündürüyor.
Backend geliştiriciliğiyle gerçekten para kazanabilir miyim, emin değilim.
Herkes "full stack geliştiricilikte para var" diyor ama ben henüz 16 yaşındayım.
Yine de eğer kendimi backend alanında çok iyi geliştirirsem ileride bu alanda başarılı ve kazanç sağlayan biri olabilir miyim? Bunu merak ediyorum.
Dipnot: Bizim okul sadece HTML CSS JS PHP öğretiyor, bu da canımı sıkıyor. Neden PHP? Neden ASP.ne, Spring Boot değil? Ben ASP.net öğrenmeyi düşünüyorum ama müfredat eski, hocalar yetersiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğitimi müfredat ile sınırlandırmamak lazım, lisede, üniversitede, yüksek lisansta vs. ne verilirse verilsin, öğretilenlerin üzerine başka şeyler katılması lazım, okulda öğretilenler iş amaçlı değil belli başlı prensipler, temel bilgi ve tekniktir. Piyasada lise seviyesi bilgi ile "İşimi erken yaşta elime alabilmek" şeklinde bahsettiğiniz şey ve sadece müfredat ile "kendimi backend alanında çok iyi geliştirirsem" senaryosu zor görünüyor.

Forumdaki nasıl yazılımda kendimi geliştirebilirim, nasıl backend dev. olabilirim, fullstack dev. olabilirim, x olabilirim y olabilirim konularını inceleyebilirsiniz, çok sayıda mevcut. Başarı, para vb. konularda garanti yok, olabilir de olamayabilir de. Kendinizi nasıl, ne kadar süre ile geliştireceksiniz, kendinizi geliştirdiğinize kim/hangi merci karar veriyor, para/başarı beklentiniz nedir, kendini geliştiren diğer yüzbinlerce kişi (bu kişilerin pek çoğunun halihazırda lisans diploması vs. var) ile nasıl rekabet edeceksiniz, gelecekte piyasa/gelir/iş imkanı vb. koşullar ne durumda olacak çok sayıda parametre mevcut.

En iyisi şu anda bunlara kafa yormamak ve öğretilenlere ve öğrenebileceklerinize odaklanmak olacaktır.

Hangi işi severek iyi düzeyse yaparsan o işten para kazanabilirsin merak etme. Yeter ki yaptığın işin hakkını ver çok çalış gerisi gelir zaten ..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı