- Makaleler
- 5
Doğru şimdi mantık kurdum. Bende ışık azaldıkça başka bir olay oluyor sandım. Teşekkür ederim.
Ne demek yardımcı olabildiğime sevindim.Doğru şimdi mantık kurdum. Bende ışık azaldıkça başka bir olay oluyor sandım. Teşekkür ederim.
Enerji yoğuşturulamaz. Çünkü tam olarak ne olduğu belli değil. Ve iş (W) de bir enerjidir. Ama bu enerjiyi yoğuşturamayız. Ama plazma yoğuşturulabilir. Plazma önce gaz olur. Sonra sıvı... Bunun için sıcaklığını veya basıncını azaltman yeterlidir. (Ancak plazma gaza dönüşürken yoğuşma olmaz. Yoğuşma gaz halden sıvı hale geçişte gerçekleşir.)
Hayatta her şey mümkün. Dediğinizin birgün gerçekleşmemesi için aslına bakarsak hiçbir neden yok...Henüz mümkün değil demek daha doğru olmazmı ?
Siz klasik fizik üzerinden enerji tanımlaması yapıyorsunuz , biz işe modern fizik üzerinden konuşuyoruz.
Buradaki yoğuşmadan kastım enerjiyi kütleye dönüştürme. Bu terimi kullanmamın sebebi ise daha anlaşılabilir bir terim olması.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.