Rehber Engellenmesine rağmen Google Chrome'da nasıl uBlock Origin kullanılır?

Herkese merhaba. Biliyorsunuz ki yakın zamanda Google, Chrome tarayıcısında uBlock Origin reklam engelleyicisinin tarayıcıda kullanılmasını yasakladı. uBlock reklam engelleyicisini Google Chrome'da nasıl tekrar aktif edebileceğinizden bahsedeceğim.
Birinci yöntem, Google mağazasına gidin. Arama bölümüne uBlock Origin yazarak uBlock Origin eklentisinin olduğu kısma gelin. Chrome tarafından engellendiği için "Chrome ekle" butonu gri renkte olacaktır. Gri renkteki butona sağ tıklayarak incele seçeneğini seçin sağ tarafta açılan pencerede mavi şeritteki <div seçeneği yanındaki ok işaretine tıklayın. Tıkladığınızda hemen altta disabled="" aria-describedby="C17" yazan yerdeki disabled yazısına çift tıklayarak enabled yazıp enter tuşuna basın artık uBlock Origin eklentisini tekrar Google Chrome ekleyebilirsiniz.

1.png

İkinci yöntem, Google Chrome uzantılar simgesine tıklayın. Uzantıları yönet seçeneğini seçin. Sağ üstteki seçenek olan geliştirici modunu aktif hale getirin. Daha sonra Release 1.62.1b5 · gorhill/uBlock adresinden sayfanın en altına inerek Chromium.ZIP dosyasını indirin. İndirmiş olduğunuz ZIP dosyasına sağ tıklayarak buraya ayıkla diyerek eklentiyi ZIP dosyasından çıkartın. Daha sonra tekrardan uzantıları yönet kısmına gelin. Sol üstte paketlenmemiş öge yükle seçeneğine tıklayarak indirmiş olduğumuz uBlock Origin eklentisinin ublokck0.Chromium klasörünü seçerek alttaki klasörü seç seçeneği ile uBlock Origin eklentisini tarayıcınıza ekleyebilirsiniz. Not: İkinci yöntemde bir zaman sonra tekrar pasif hale gelirse uzantıyı kaldırıp aynı şekilde eklerseniz tekrar aktif hale geliyor.

2.png

3.png

4.png

Anlatmış olduğum bu iki yöntemle Google Chrome tarayıcısına tekrardan uBlock Origin reklam engelleyicisini ekleyebilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi sosyaller.

Son düzenleme:
uBlock Origin Lite indirerek daha kolay olabilir. Ben denedim uBlock Origin Lite çok iyi reklam engelleyebiliyor.

Herkese merhaba,,. Biliyorsunuz ki yakın zamanda Google, Chrome tarayıcısında uBlock Origin reklam engelleyicisini tarayıcıda kullanılmasını yasakladı. uBlock reklam engelleyicisini Google Chrome'da nasıl tekrar aktif edebileceğinizden bahsedeceğim.
Birinci yöntem, Google mağazasına gidin. Arama bölümüne uBlock Origin yazarak uBlock Origin eklentisinin olduğu kısma gelin. Chrome tarafından engellendiği için "Chrome ekle" butonu gri renkte olacaktır. Gri renkteki butona sağ tıklayarak incele seçeneğini seçin sağ tarafta açılan pencerede mavi şeritteki <div seçeneği yanındaki ok işaretine tıklayın. Tıkladığınızda hemen altta disabled="" aria-describedby="C17" yazan yerdeki disabled yazısına çift tıklayarak enabled yazıp enter tuşuna basın artık uBlock Origin eklentisini tekrar Google Chrome ekleyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 2437980

İkinci yöntem, Google Chrome uzantılar simgesine tıklayın. Uzantıları yönet seçeneğini seçin. Sağ üstteki seçenek olan geliştirici modunu aktif hale getirin. Daha sonra Release 1.62.1b5 · gorhill/uBlock adresinden sayfanın en altına inerek Chromium.ZIP dosyasını indirin. İndirmiş olduğunuz ZIP dosyasına sağ tıklayarak buraya ayıkla diyerek eklentiyi ZIP dosyasından çıkartın. Daha sonra tekrardan uzantıları yönet kısmına gelin. Sol üstte paketlenmemiş öge yükle seçeneğine tıklayarak indirmiş olduğumuz uBlock Origin eklentisinin ublokck0.Chromium klasörünü seçerek alttaki klasörü seç seçeneği ile uBlock Origin eklentisini tarayıcınıza ekleyebilirsiniz. Not: İkinci yöntemde bir zaman sonra tekrar pasif hale gelirse uzantıyı kaldırıp aynı şekilde eklersebiz tekrar aktif hale geliyor.

Eki Görüntüle 2437993

Eki Görüntüle 2437998

Eki Görüntüle 2438002

Anlatmış olduğum bu iki yöntemle Google Chrome tarayıcısına tekrardan uBlock Origin reklam engelleyicisini ekleyebilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi sosyaller.

Elinize saglik hocam.

uBlock Origin Lite indirerek daha kolay olabilir. Ben denedim uBlock Origin Lite çok iyi reklam engelleyebiliyor.

Evet manifest V3 tabanlı uBlock Origin Lite kullanılabilir. Fakat orijinali kadar gelişmiş olmadığından şu an için tercih etmiyorum. Alternatif olarak da AdGuard reklam engelleyicisi de tercih edilebilir.

Elinize sağlık hocam.

Teşekkür ederim hocam umarım faydalı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
Alternatif olarak AdGuard önerebilirim bende. Yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum.

1. yöntemi bugün 11.07. 2025 tarihinde engellediler. 2. yöntemi de ya ben yapamadım ya da onu da engellediler. Başka bir yöntemi var mı? Yoksa uBlock Origin'e en yakın işlemciyi az yoran en iyi reklam engelleyici hangisi söyleyin onu kurayım.

Son düzenleme:
Güncelleme, kendi kullanmış olduğum Chrome 138.0.7204.101 sürümü itibarıyla uBlock Origin eklentisinin tarayıcıda kullanılmasını engelledi. Chrome kullanılabilecek şu an için en iyi seçenekler manifest V3 modeli olan uBlock Origin Lite sürümünü kullanabilirsiniz. Eklenti ayarlarından kapsamlı seçeneğini seçerseniz daha iyi performans verir. uBlock Origin Lite - Chrome Web Store diğer bir reklam engelleyici olarak da AdGuard reklam engelleyici eklentisini kullanabilirsiniz. AdGuard AdBlocker - Chrome Web Store Chrome dışındaki tarayıcılarda normal uBlock Origin eklentisini kullanmaya devam edebilirsiniz. Edge tarayıcı da an itibarıyla uBlock Origin'i ekleyebiliyorsunuz. uBlock Origin - Microsoft Edge Addons Chromium tabanlı tarayıcı dışında başka tarayıcı kullanmak isterseniz uBlock Origin destekli Firefox tarayıcısını kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı