Steam Envanterim çalındı

Aynı durum benim de başıma geldi. 31 Aralık 2024 saat 21:45 ve 23:31 de Steam pazarından alım satım yapılmış. Pazara çıkardığım birkaç itemin listelemesini iptal ederek bana iade etmiş (envanterime eklenmiş), iki adet 0.3 $lık Dota 2 itemini bakiyemden 10$ çekerek satın almış. Envanterimde küçük değerdeki birkaç itemleri 0.50, 0.75 $ gibi komik rakamlarla satışa çıkarmış ve satmış. Pazara çıkardığı son iki item Steam guardıma takılıp onay bildirimi geldi. Fark eder fark etmez iptal ettim. Bütün hesaplardan çıkış yaptım. Şifremi ve takas linkimi yeniledim.
Arkadaşlar, ben Steam Guard kullanmama rağmen bu nasıl oldu diye düşünürken sonradan fark ettim: Birkaç sefer Steam dışı üçüncü parti siteden (skinportdan) item satın aldım. Tabii alım satım ve takas için bu tarz sitelere Steam hesabınızla bağlanıyorsunuz. İtemleri inceleme, alım satım için kolay erişim yapabilmem adına bu siteden (Skinport) Steam hesabımdan çıkış yapmadım. (Yani anlayacağınız Steam hesabım birkaç gün bağlı kaldı, erişime açıktı). Ve nihayet o acı olayı tattım. Siz siz olun bu tarz sitelerden alışveriş yaparken Steam hesabıyla mutlaka çıkış yapın. Api keyinizi iptal edin, Steam hesap şifresini ve takas linkinizi mutlaka değiştirin. Steam hesabınızı kullandığınız cihazınızda mutlaka antivirüs programı olsun. Zira virüs kaynaklı böyle sorunlar da olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…