Epic Games bazı oyunlara %100'e varan fahiş zam yaptı

Daha fazla  
Eski standart indirimsiz fiyatı: 509 TL (büyük indirimde 44,70 TL'ye alınabiliyordu)

1726514028902.png

Yeni standart indirimsiz fiyatı: 1,188 TL (büyük indirimde kaç liraya ineceği henüz belli değil ancak eski oranda bile indirim gelince, 400 liradan aşağı zor inecek gibi)

1726513930431.png

Diğer zam yiyen oyunlardan bir diğeri torchlight 1 ve 2 oyunu. Standart fiyatı 31 lira olan bu oyunları büyük indirimde 5,75 TL'ye alabiliyorduk. Bu oyunları sonraki büyük indirimde 75 liradan aşağıya alamayacağız gibi duruyor.

1726514169285.png

1726514176471.png

Eski standart indirimsiz fiyatı: 509 TL (büyük indirimde 44,70 TL'ye alınabiliyordu)

Eki Görüntüle 2312082

Yeni standart indirimsiz fiyatı: 1,188 TL (büyük indirimde kaç liraya ineceği henüz belli değil ancak eski oranda bile indirim gelince, 400 liradan aşağı zor inecek gibi)

Eki Görüntüle 2312080

Diğer zam yiyen oyunlardan bir diğeri torchlight 1 ve 2 oyunu. Standart fiyatı 31 lira olan bu oyunları büyük indirimde 5,75 TL'ye alabiliyorduk. Bu oyunları sonraki büyük indirimde 75 liradan aşağıya alamayacağız gibi duruyor.

Eki Görüntüle 2312086

Eki Görüntüle 2312087
Steam dolara geçip millete fenasal paralar iteliyor epic her zaman babadır.

Konu başlığı kahkaha attırdı. Bir kere Epic Games kafasına göre zam yapamaz. Oyun şirketleri kendi oyunlarının fiyatını kendi belirler.
2. olarak Epic'te çoğu oyun doların 2TL olduğu zamandan kalma fiyatlandırmaya sahip veya yeni çıkıyorsa anlış fiyatlandırma ile çıkıyor. Steam dolara geçince Türk oyuncusunun alıştığı sahte ekonomik dünyanın yalan dolan olduğu anlaşıldı sanmıştım ama hala daha o sahte dünyada yaşayan varmış.
3. olarak arkadaşlar dolar 34 küsür TL. 40 dolarlık oyunun 500TL olması da tüm oyun şirketlerinin haterı olarak bana bile saçma geliyor.

Normal, Remnant şu anda bile yarı fiyatına normalde 60 dolar 2040 TL. Torchlight da 15 dolar 510 TL. Torclhlight 2 de 20 dolar 680 TL.

Konu başlığı kahkaha attırdı. Bir kere Epic Games kafasına göre zam yapamaz. Oyun şirketleri kendi oyunlarının fiyatını kendi belirler.
2. olarak Epic'te çoğu oyun doların 2TL olduğu zamandan kalma fiyatlandırmaya sahip veya yeni çıkıyorsa anlış fiyatlandırma ile çıkıyor. Steam dolara geçince Türk oyuncusunun alıştığı sahte ekonomik dünyanın yalan dolan olduğu anlaşıldı sanmıştım ama hala daha o sahte dünyada yaşayan varmış.
3. olarak arkadaşlar dolar 34 küsür TL. 40 dolarlık oyunun 500TL olması da tüm oyun şirketlerinin haterı olarak bana bile saçma geliyor.
Remhant eski bir oyun 1.188 lirayı asla hak etmiyor.

Remhant eski bir oyun 1.188 lirayı asla hak etmiyor.
Bence de hak etmiyor(Hele ki Baldur's Gate 3 gibi bazı yeni ve büyük oyunlar da Steam'de bu fiyattayken) ama ekonomi öyle işlemiyor işte hocam.

Şaşırdım doğrusu. Ama burada şaşırdığım şey bu zamlar değil, hâlâ konuya Steam fanboyu bir arkadaşın gelip şöyle dememesi: "Bakın gördünüz mü? Nasıl da zamlamışlar! Epic'ten artık bir şey alınmaz. Steam'a laf atıyordunuz bir de!"

Ama bu yorum yakın zamanda gelir.

Gerçekten sahte bir dünyaydı doğrusu. Dolara geçmesiyle de bu sahte dünya gerçekten epey bozuldu. Hatırladığım çoğu eski oyun bedava fiyatlara satılıyordu indirimlerde. Şimdi en basitinden 3 dolar, 4 dolar en eski oyunlar bile. Geçen Painkiller oyunlarına baktım, en beğenilmeyeni bile 3 dolardı indirimli hali.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı