Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Steam Deck’ten Övgüyle Söz etti

Oyunlarda yaptığı gibi konsolda da 1 dolar 2 TL olacak şekilde satsa ne güzel olurdu. :D

Oyun satmak ayrı donanım satmak ayrı. Adam oyun satarken yapımcıyla anlaşıp sürümden kazanıyor. Ama donanımda ürünlerin maliyeti çok fazla. Kârını çok az bile tutsa şu anda 529 dolarlık versiyonu vergisiz 4.509 Türk lirası. 399 dolarlık versiyonundan bahsetmiyorum bile (sadece 64 GB alanı var. Kime neye yetecek 64 GB) o bile 3.400 Türk lirası. Ayrıca dediğim gibi bu vergisiz ve aracısız yani direk TL'den dolara çevirilmiş hali. Doların artma ihtimali ve muhtemel vergilerle tahminimce asgari ücret ile 3-4 ay yemeyip içmeyip kira bile ödemesek anca alabileceğimiz bir konsol olacak.
 
Güzel olur mu olmaz mı bilemiyorum ama fiyat çok pahalı. Taşınabilir olmasıda çok bir şey değiştirmiyor. 720p ekran, APU işlemci ve 256-512GB SSD için 500 dolar civarında para verilir mi orası bilinmez. Şahsen ben para vermezdim. Fiyatlandırmanın düzeltilmesi gerekiyor.
Haklısın iphone 11 bile 300 dolara satılıyo Amerika'da
Boş bişi.
 
Bana asla hitap etmeyen bir cihaz. Ne kadar konforlu olur bilmiyorum ama telefon veya bu tür cihazlarda oynarken kendimi rahat hissetmiyorum ve hiçbir zaman bir bilgisayar veya ps ile kapışabileceğini, aynı konforu verebileceğini düşünmüyorum.
 
Merakla bekliyorum ama Youtube'dan inceleme ve oynayış videolarını izlemek için bekliyorum malum ekonomi yüzünden.😂
 
Ya bu steam çalışanları hiç reklam yapamıyorlar o yüzden tutacağından emin değilim. Half life alyx bile çıkarken doğru dürüst bir reklam yaptılar mı hatırlamıyorum.
 
Steam Deck'in Steam Console gibi olucağını sanmıyorum. Nintendo Switch'den kesinlikle daha iyi duruyor.
 

Geri
Yukarı