Epic Games - Horizon Chase Turbo - Arch Linux

Dogrudan Linux destekli olmadigi icin daha da dusuk FPS alirsin.
Hocam yakında onun da videosunu atacağım ama şu kadarını söyleyeyim en az Windows kadar performans gösteriyor. Ve arka planda obs-studio çalışmasına rağmen ayrıca ssd değil hdd kullanıyorum.
Acaba Linux'da daha fazla FPS veriyor mu oyunlarda Windows'a azaran.
Ben dxvk'yı windows'a göre çok performanslı buldum açıkçası.
Eline saglik. MangoHud ile sicaklik ve FPS gibi degerleri ekrana yansitirsan cok daha guzel olur.
Bir dahaki videolarda paylaşacağı fakat high ve ultra ayarlarda R9 290X ekran kartım 78 dereceyi geçmiyor. Linux çekirdeğinde varsayıla olarak "radeon" etkin iken ben bunu "amdgpu" ya konfigüre ettim. Sıcaklık Radeon'da ve windows'ta 90 dereceyi geçiyordu.
Bu oyunun native desteğine bağlı diye biliyorum. Steam'de Proton sadece Windows destekli oyunlar için Linux'ta açılmasını sağlıyor. Performans'ta konu nasıl olur bilmem Proton ile.
Performans konusunda her ne kadar Proton kendi dxvk ve wine config dosyalarını kullansa da, ben kendi derlediğim ve aynı zamanda experimental yani deneysel de diyebileceğimiz en son dxvk ve wine dosyalarıyla değiştiriyorum. Bu şekilde steam'da da gayet iyi performanslar elde edebiliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı