Epic Games oyuncu dostu mu?

Bana kalırsa da piyasadaki hiçbir oyun platformu oyuncu dostu değildir. Sadece aralarında bir rekabete girerler ve tabii ki bu rekabetler de oyuncu kitlelerine yarar. Ama şöyle bir olay da var ki Epic sadece her güne bir oyun da verebilirdi sadece. Ama onlar sadece oyun vereceklerine + kupon da dağıtıyorlar. Ufakta olsa bir oyuncuları mutlu etmeye çalışmışlar bence. Steam böyle şeyleri kolay kolay yapmaz çünkü adamlar zaten bu piyasada bir numaralar şu an. Gerek arayüzleri gerek workshop desteği gerek kart düşürme vb. bir sürü özelliği ile Steam, Epic ne kadar oyun verse de bir numaradır.

Hocam doğru ama birçok oyuncuya ücretsiz oyun verdikleri gerçeğini değiştirmiyor bu. Adamlar kazanırsa kazansın bana para almadan oyun veriyorlar sonuçta :D Steam babamın oğlu değil ki Epic Games kazanınca mutsuz olayım. Tam tersi durumda da aynı şey geçerli. Her türlü ben de kazançlı çıkmış oluyorum.
Benim ona lafım yok sadece "Oyuncu dostu" hitabı bana ters geliyor. Yoksa Epic ücretsiz oyun verince hepimiz mutlu oluyoruz tabi kim sevmez bedava oyunu.😀

Ya biz anlatamıyoruz ya siz anlamıyorsunuz. Ne Epic Games ne de Steam hiç biri ama hiç biri oyuncu dostu değildir! Bunlar ticari şirketlerdir arkadaşlar kendinize gelin. Adamların tek derdi nasıl daha fazla para kazanabiliriz, nasıl geleceğe daha çok yatırım yapabiliriz olduğu için gerekirse bedava oyunda verirler, cüzdan kodu da verirler. Yani bunları vermelerindeki amaç hadi oyuncuları mutlu edelim, bizi övsünler, sevsinler falan değil.
Sorunu çözmek için cümleyi aklınızdan şöyle okuyabilirsiniz:

Aşağıdaki şirketlerden hangisinin amaçları ve bu amaçlara ulaşma yöntemleri oyuncuların isteklerine daha yakın?

A) Epic Games
B) Steam

Ya biz anlatamıyoruz ya siz anlamıyorsunuz. Ne Epic Games ne de Steam hiçbiri ama hiçbiri oyuncu dostu değildir! Bunlar ticari şirketlerdir arkadaşlar kendinize gelin. Adamların tek derdi nasıl daha fazla para kazanabiliriz, nasıl geleceğe daha çok yatırım yapabiliriz olduğu için gerekirse bedava oyunda verirler, cüzdan kodu da verirler. Yani bunları vermelerindeki amaç hadi oyuncuları mutlu edelim, bizi övsünler, sevsinler falan değil.

Bu düşünceni yanlış buluyorum. Elbette her firmanın asıl amacı para kazanmaktır. Ve müşterinin amacı ise verdiği parasının karşılığını hakkıyla almaktır. Oyun oynamak günümüzün en temel hobilerinden birisi, kimisi için gelir kaynağı. Dolayısıyla bu firmalar müşterilerini elde tutmaları için bu şekilde güzellikler yaparlarsa, müşterilerde elbetteki memnuniyetini sunacaktır. Bana mis gibi bedavadan korsan derdi olmadan en ucuz yoldan oyun oynama imkanı vermiş, ben neden bu kişileri övmeyeyim ki? Bu şekilde gönlümü alan firmanın ayakta kalması için ve ileri de bu gibi etkinliklere devam edebilmesi için alacağım oyunları bu firmadan almayı tercih ederim. Bunda yanlış bir şey yok. Kimse kandırılmıyor yani.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı