Epic'in ücretsiz verdiği bir oyunu, Epic Games hesabı oluşturarak almak yerine, Steam indirimlerinde Steam kütüphaneme eklemem, bunun dışında Epic timed exclusive çıkan oyunların da Steam üzerinde satışa sunulmasını beklemem sanırım şaşılacak bir durum değildir.
Bir kere bile Epic Games'in hesap oluştur sayfasına girmedim.
Valve, Steam platformunu yıllar içinde çok iyi bir şekilde oturttu. Bugün Steam'i free-to-play ya da ücretli olarak kullanan kimse kökten Epic tarafına geçmeyecektir. Bu da Steam'in oturaklı bir platform olmasından dolayı.
İster yalnızca ücretsiz oyun sahibi olmaktan hoşlanın, ister profiliniz için rozet oluşturmak ya da profil vitrini oluşturmak olsun, Steam herkes için bir şeyler sundu zamanında. 2013 Noel'inde, Left Dead 2 oyununu ücretsiz olarak dağıtmıştı. Bunun dışında yıllar içinde aldığım bir sürü ücretsiz oyun da oldu.
Valve için artık ücretsiz oyun dağıtmak bir şey ifade etmez. Zamanında kendine bir kitle yarattı. Epic için aynısı söz konusu olmayabilir. Eğer gerekiyorsa, Epic kendine daha fazla kullanıcı çekmek için ücretsiz oyun vermeye devam edecektir. Ancak bir platformu kullanan, kökten kalıcı olarak diğer platforma geçmeyecektir. Epic kullananların ''ben artık kalıcı olarak Steam'i bırakıyorum'' demeyecekleri gibi.
Rekabet yalnızca tüketiciye yarar. Epic Games kullanıp ücretsiz oyun sahibi olan arkadaşlara da afiyet olsun.