Epic Games Store 5 yıldır kâr edemiyor

Buna inanan var mı cidden? Kâr edemeyen herhangi bir şirket anında batar ve borsadan, piyasadan çekilir. 5 yıldır zararda olan bir firma nasıl oluyorda ayakta kalabiliyor? Epic Games ve alt şirketleri Steam'in 10 katı fazla kazanıyor içiniz rahat olsun.
Başlığa bakarsanız Epic Games değil Epic Games Store'un zarar ettiğini görürsünüz. Yoksa Epic Games'in sadece Fortnite'tan zaten çok fazla para kazandığı herkes tarafından biliniyor. 5 yıldır zarar etmesine rağmen Epic Games Store servisini devam ettirebilmelerinin sebebi zaten diğer yerlerden gelen paralar.

Buna inanan var mı cidden? Kâr edemeyen herhangi bir şirket anında batar ve borsadan, piyasadan çekilir. 5 yıldır zararda olan bir firma nasıl oluyorda ayakta kalabiliyor? Epic Games ve alt şirketleri Steam'in 10 katı fazla kazanıyor içiniz rahat olsun.

Zaten alt şirketlerinden bahsedilmiyor ki. Ana işi olan oyun mağazacılığından kar edemediklerini söylüyorlar ki düşününce doğru olma ihtimali yüksek.

Arkadaşlar cidden Epic Games’in bedava verdiği oyunların kendisini zarara soktuğunu mu düşünüyorsunuz? Ben bedavalarını asla kaçırmadan sürekli alıyorum ama yılda ancak 1-2 oyun satış potansiyeli olup da bedava verilen oyunlardan oluyor. Gerisinin yüzüne bakmazsınız. Birkaç çalışanın maaşını ödeyemez bedava verdikleri oyunlar.

Ben de bambaşka bir stratejileri olduğunu ve işin bizim gördüğümüz kadar basit olmadığını düşünüyorum. Epic Games’i şahsen seviyorum.

Beleş oyun vererek kullanıcı çekmeye çalışırsan sadece beleşçi kullanıcıları kendine çekersin. Beleşçi kullanıcının da sana bir faydası olmaz zaten. Gayet normal bu durumda olmaları, stratejileri en başından beri yanlıştı ancak ben söylediğimde "koskoca firmadan iyi mi bileceksin" dediler, demek ki biliyormuşum :D

Beleş oyunlarından işe yarar olanlarını ekliyorum kütüphaneye, ama RDR2 ve CP2077 aldım sadece ordan para verip onlar da aşırı ucuzdu, 2si toplam 120TL idi kuponlarlan, yoksa almazdım onları da. 😎

Epic'in alt studyolari, oyunlari ve UE'yi bir kenara birakiyorum sirketin yuzde 40 hissesi zaten Tencent'de. Tencent icin cerez parasi bunlar 30 yil da zarar etse muslugu akitir piyasada muhakkak olmasini istiyor cunku.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı