Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Epic Games'te oyun oynarken sistem MEMORY_MANAGEMENT hatası verdi
Evet konu tam olarak bu. Elimde Ballistix'in 3000 MHz 8x8 RAM'leri var. 3080 ekran kartım 5600 de işlemcim var. Epic'te beleş verilen Shadow of the Tomb Raider oynamak için oyuna girdim. Sonra da kaç FPS alıyorum Full'e Full ayarlarda diyerek oyun içi benchmark çalıştırdım ve mavi ekran yedim (MEMORY_MANAGEMENT). Ve sonrasında bilgisayar açılmadı anakartta CPU ışığı yanmaya ve boot etmemeye başladı. RAM'lerden birini çıkartınca sorun çözüldü. Gariptir ki RAM'in RGB'leri hala yanıyor fakat bilgisayarı çalıştıramıyordu. Sadece 2023 yılında seneler önce çıkmış bir oyunu beleş oynamak isterken bir anda 2K'lık olan bir adamın dramını dinlemek isteyenler için yazıyorum bunları.
Merak edenler için minidumb dosyasını da bırakıyorum. 061223-8062-01.dmp
Güncelledikten sonra BIOS'a girip F6'ya basın ve gelen "Load optimized defaults?" sorusuna Yes deyip çıkın, sonra tekrar BIOS'a girin ve ayarlarınızı yapın (RAM XMP profili açma, fan profilleri vs.)
* NVIDIA sürücüsünü de güncelleyin, yeni sürücü geldi.
Güncelledikten sonra BIOS'a girip F6'ya basın ve gelen "load optimized defaults?" sorusuna yes deyip çıkın, sonra tekrar BIOS'a girin ve ayarlarınızı yapın (RAM XMP profili açma, fan profilleri vs.)
1- Tek RAM bozuldu, diğerini takınca çalışıyor. 2 slotta da çalışıyor. Slotlarda sorun yok diğeri çalışmıyor.
2- Evet, Prime95 testi sonrası yediğim son mavi ekranda bir daha açılmadı PC. Oyundan sonra bir açıldı açılınca acaba CPU'da mı problem oldu deyip Prime 95 yaptım sonra tekrar oyundaki gibi MEMORY_MANAGEMENT hatası verdi ve artık açılmadı. Muhtemelen Prime 95 yapmasam da tekrar kapanacaktı zaten PC çünkü açılırken bile bir sürü takılma donma oldu.
3- BIOS sürümümün eski olduğunu biliyordum zaten bir problem yaratmadığı için bana güncellememiştim. Bu benim oyun bilgisayarım o yüzden günde sadece 2-3 saat oyun için kullanıp kapatıyordum o yüzden güncellemedim ama sonra BIOS'tan kaynaklı olabilir belki diye güncelleyip tekrar RAM'leri test ettim ama RAM yine çalışmadı.
4-NVIDIA'yı da güncelledim.
5- Windows 10 21H2 kullanıyordum uzun zamandır stabil diye fakat belki problem budur diyerek onu da 22H2 son güncellemeye geçirdim fakat yine RAM'lerde bir değişme olmadı.
6- Az önce beni 2K'lık eden Tomb Raider'ı crackli olarak yükleyip bir problem olup olmadığını test ettim Epic'ten tekrar açmaya çekindiğim için Şu an takılma donma olmadan oynuyorum 8 GB RAM'le malum eski oyun. Sağlam RAM'i RAM testine de soktum "mdsched"den onda bir problem gözükmüyor.
7- Tek anlamadığım çalışmayın RAM'i taktığımda RGB'lerin hala yanıyor olması. Sanırım tamamen bozuk değil bilgisayarı açamayacak kadar bozuk
Dediğim gibi RAM'i söktükten sonra bir problemle karşılaşmadım aksine garip bir şekilde Assassin's Creed Odyssey oyununda normalde arada böyle takılmalar yaşardım FPS 1'e falan düşerdi. Onu da test ettim tek RAM'le hiç takılmadan oynamaya devam ettim oyunu. Bundan 3-4 ay önce bir elektrik kesintisinde PC açılmamıştı RAM'leri söküp tekrar taktığımda düzelmişti. Sanırım o vakitte bir problem oldu RAM'e. Ama hala anlamadığım kısım neden RGB'lerinin yandığı