Çözüldü Epson L3151 yazıcı bilgisayardan yazdırınca çizgili yazıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kuymak3169

Centipat
Daha fazla  
Merhaba kısa bir zaman önce Epson L3151 marka bir yazıcı aldım. Fakat bilgisayardan herhangi bir şey yazdırdığımda hafifte olsa çizgili yazıyor fakat telefondan yazdırınca tertemiz yazıyor, nedenini bulamadım.

Çözüm
Denedikten sonra sonucu paylaşırsanız seviniriz.

Nasıl baskı kalitesini yükselteceğim bulamadım.

Buldum nasıl yapacağımı yazdırıyor şuan

Sorun düzeldi.

Yazdırma kalitesini standarttan yükseğe çıkarın sorun düzelir. Kullandığınız mürekkepler muadilse resimlerdeki baskılara maruz kalabilirsiniz.

Sağ ol dostum sorun düzeldi.

Sorun düzeldi hepinize teşekkür ediyorum.
Yazıcınızın bilgisayardan çizgili yazdırması sorunu genellikle sürücü uyumsuzluğundan kaynaklanabilir. Sürücüyü güncelleyerek sorunu çözebilirsiniz.

Tamam teşekkürler yarın deneyeceğim.İyi akşamalr

Googleye yazcıbız adını yazıp driverını bulup tekrar yükleyin.
Merhaba driver tekrar yükledim fakat sonuç değişmedi sonra yazıcı ile alakalı yüklediğim herşeyi sildim tekrar yükledim fakat değişen olmadı en son software updater ın gösterdiği dosyaları da yükledim fakat maalesef değişen olmadı hala çıktıları çizgili çıkarıyor.

Son düzenleme:
Merhaba driver tekrar yükledim fakat sonuç değişmedi sonra yazıcı ile alakalı yüklediğim herşeyi sildim tekrar yükledim fakat değişen olmadı en son software updater ın gösterdiği dosyaları da yükledim fakat maalesef değişen olmadı hala çıktıları çizgili çıkarıyor.

Bir fotoğraf atabilir misiniz? çizgiliden kastınız kesik kesik yazdırması mı yoksa fotoğraflarda vs. sanki çizgi şeklinde iz varmış gibi mi? İlk şekilde ise kafa temizleme yapın bir kaç kez, eğer düzelmez ise güçlü temizleme yapın. Yine olmaz ise büyük ihtimalle baskı kafasında problem var. Eğer ikinci dediğim gibi ise baskı alırken Düz Kağıtlar - Standart yerine Düz Kağıtlar - Yüksek veya Epson Matte seçeneğini seçip deneyin, daha kaliteli yazdıracağı için iz olmaması gerekiyor.

Bir fotoğraf atabilir misiniz? Çizgiliden kastınız kesik kesik yazdırması mı yoksa fotoğraflarda vs. sanki çizgi şeklinde iz varmış gibi mi? İlk şekilde ise kafa temizleme yapın birkaç kez, eğer düzelmez ise güçlü temizleme yapın. Yine olmaz ise büyük ihtimalle baskı kafasında problem var. Eğer ikinci dediğim gibi ise baskı alırken düz kağıtlar - standart yerine düz kağıtlar - yüksek veya Epson matte seçeneğini seçip deneyin, daha kaliteli yazdıracağı için iz olmaması gerekiyor.

Bu şekilde çizgili çıkarıyor bilgisayarda ama telefonda normal temiz çıkarıyor. Telefondan aldığım çıktıları da atabilirim bir de bilgisayar macOS onunla bir alakası var mı bilmiyorum ama belirtmek istedim.

Dosya Ekleri

• IMG_20240803_223809.jpg
    IMG_20240803_223809.jpg
    160,1 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_20240803_223804.jpg
    IMG_20240803_223804.jpg
    137,6 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20240803_223755.jpg
    IMG_20240803_223755.jpg
    131 KB · Görüntüleme: 53
Bu şekilde çizgili çıkarıyor bilgisayarda ama telefonda normal temiz çıkarıyor. Telefondan aldığım çıktıları da atabilirim bir de bilgisayar macOS onunla bir alakası var mı bilmiyorum ama belirtmek istedim.
Yazdırma kalitesini standarttan yükseğe çıkarın sorun düzelir. Kullandığınız mürekkepler muadilse resimlerdeki baskılara maruz kalabilirsiniz.

Deniyorum

Muhtemelen yarın deneyeceğim çünkü şu an çok uykum var yarın deneyip size geri döneceğim inşallah iyi geceler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı