Erasmus mantıklı mı?

Fikrim yok hocam muhtemelen daha zor olur ve daha kalifiyeli bir bölüm ister diye düşünmedim, biraz özet geçer misin?

Umarım hocam sizin de istediğiniz gibi olur, en azından bu şeyleri erkenden öğrenmişsin. Ve hayır dil konusunda problemim yok dediğim gibi. Eğer arkadaş açıklarsa onu da araştırmayı düşünürüm. Veya siz biliyorsanız sizden de dinlerim.

Böyle bir şey buldum.

Hocam, ben İrlanda'yı düşünüyorum.

Hocam, sınavı geçerseniz ve yetenekliyseniz, her türlü gidersiniz. Almanya olmadı, İsveç olmadı, Polonya olmadı, Litvanya fark etmez; İngilizce ile yaşarsınız.

Hocam, belki dilden dolayıdır, Avrupa'da tüm dersler İngilizce olacak ama.
fikrim yok hocam muhtemelen daha zor olur ve daha kalifiyeli bir bölüm ister diye düşünmedim, biraz özet geçer misin?

Yani dil sıkıntısı sadece Almanya'da vs olur. Almanya'da okumak için hem TR'de aynı denklikte 4 senelik bölüm kaydın olması gerekiyor hem de C1 Almancan olması gerekiyor. Vize başvurusu için de A2 Almanca gerekiyor. Almanca için 2 sene süre veriyorlar fakat bu süreç içerisinde çalışma izni vermiyor.

Polonya'da ise eğer kadın değilse okuldan kabul alsa dahi vizeden %99 ret yer. Danışmanlık şirketleri bile birkaç senedir erkek öğrenciye sıcak bakmıyor ret oranı yüksek olduğu için. Erasmus için durum nedir bilmiyorum, söylediğim direkt gidip okumak için.

İtalya'da ise politeknik okullar hariç diğerlerine girmek kolay. Türk olarak burs imkanı çok güzel ve neredeyse garanti denecek düzeyde çıkıyor. Süreç biraz uzun ama yorucu değil sadece IELTS 5.5 alması gerekiyor ayrıca Tolc-e sınavından 15 puan üstü yapması gerekiyor. 15 puan üstü illaki bir okula sokar.

İtalya için süreç şu: Nisan'a kadar TOLC-E sınavını hallet (her ay yapılıyor) > Nisan 18'ine kadar okullara başvuru gönder > IELTS 5.5 puanın yoksa randevu al ve başvuruya onu da ekle 15 Temmuza kadar süre veriyor ve seni bu şekilde şartlı kabul ediyor çoğu üniversite > Haziranda YKS'ye gir ve 4 yıllık herhangi bir bölüme girebilecek kadar puan yap. Eskiden baraj geçene kadardı artık puan hesaplansa yetiyor. YKS sonucu vize randevusu için okulla alakası yok. Gidince hemen burs başvurusu yap. Senelik 7-9 bin Euro burs verecek şehre ve okula göre. Burs yılda 2 part şeklinde yatıyor Aralık-Nisan gibi.

Macaristan'a direkt olarak parasını verip gidebiliyorsun. İstediğin bölüme de girebiliyorsun. Sadece IELTS notun yok ise seni görüntülü konuşma ile test ediyorlar duruma göre hazırlığa yönlendiriyorlar 1 sene. Onun da burs başvuruları Kasım Aralık gibi yapılıyor ve bir sonraki sene başlıyor. Okul ücretin vs ödeniyor biraz da destek yapılıyor.

Bütün saydığım ülkeler TIP hariç 3 yıllık. Daha fazla detay da var fakat üstün körü anlattım.

Yani dil sıkıntısı sadece Almanya'da vs olur. Almanya'da okumak için hem TR'de aynı denklikte 4 senelik bölüm kaydın olması gerekiyor hem de C1 Almancan olması gerekiyor. Vize başvurusu için de A2 Almanca gerekiyor. Almanca için 2 sene süre veriyorlar fakat bu süreç içerisinde çalışma izni vermiyor.

Polonya'da ise eğer kadın değilse okuldan kabul alsa dahi vizeden %99 ret yer. Danışmanlık şirketleri bile birkaç senedir erkek öğrenciye sıcak bakmıyor ret oranı yüksek olduğu için. Erasmus için durum nedir bilmiyorum, söylediğim direkt gidip okumak için.

İtalya'da ise politeknik okullar hariç diğerlerine girmek kolay. Türk olarak burs imkanı çok güzel ve neredeyse garanti denecek düzeyde çıkıyor. Süreç biraz uzun ama yorucu değil sadece IELTS 5.5 alması gerekiyor ayrıca Tolc-e sınavından 15 puan üstü yapması gerekiyor. 15 puan üstü illaki bir okula sokar.

İtalya için süreç şu: Nisan'a kadar TOLC-E sınavını hallet (her ay yapılıyor) > Nisan 18'ine kadar okullara başvuru gönder > IELTS 5.5 puanın yoksa randevu al ve başvuruya onu da ekle 15 Temmuza kadar süre veriyor ve seni bu şekilde şartlı kabul ediyor çoğu üniversite > Haziran'da YKS'ye gir ve 4 yıllık herhangi bir bölüme girebilecek kadar puan yap. Eskiden baraj geçene kadardı artık puan hesaplansa yetiyor. YKS sonucu vize randevusu için okulla alakası yok. Gidince hemen burs başvurusu yap. Senelik 7-9 bin Euro burs verecek şehre ve okula göre. Burs yılda 2 part şeklinde yatıyor aralık-Nisan gibi.

Macaristan'a direkt olarak parasını verip gidebiliyorsun. İstediğin bölüme de girebiliyorsun. Sadece IELTS notun yok ise seni görüntülü konuşma ile test ediyorlar duruma göre hazırlığa yönlendiriyorlar 1 sene. Onun da burs başvuruları Kasım aralık gibi yapılıyor ve bir sonraki sene başlıyor. Okul ücretin vs ödeniyor biraz da destek yapılıyor.

Bütün saydığım ülkeler TIP hariç 3 yıllık. Daha fazla detay da var fakat üstün körü anlattım.

İrlanda olur mu?

Böyle bir şey buldum.

Hocam, ben İrlanda'yı düşünüyorum.

Hocam, sınavı geçerseniz ve yetenekliyseniz, her türlü gidersiniz. Almanya olmadı, İsveç olmadı, Polonya olmadı, Litvanya fark etmez; İngilizce ile yaşarsınız.
bir bakayım o zaman ona hangisi daha gelecekliyse hangisini yapabiliyorsam ona yönelirim bakayım

İtalya için süreç şu: Nisan'a kadar TOLC-E sınavını hallet (her ay yapılıyor) > Nisan 18'ine kadar okullara başvuru gönder > IELTS 5.5 puanın yoksa randevu al ve başvuruya onu da ekle 15 Temmuza kadar süre veriyor ve seni bu şekilde şartlı kabul ediyor çoğu üniversite > Haziranda YKS'ye gir ve 4 yıllık herhangi bir bölüme girebilecek kadar puan yap. Eskiden baraj geçene kadardı artık puan hesaplansa yetiyor. YKS sonucu vize randevusu için okulla alakası yok. Gidince hemen burs başvurusu yap. Senelik 7-9 bin Euro burs verecek şehre ve okula göre. Burs yılda 2 part şeklinde yatıyor Aralık-Nisan gibi.

Macaristan'a direkt olarak parasını verip gidebiliyorsun. İstediğin bölüme de girebiliyorsun. Sadece IELTS notun yok ise seni görüntülü konuşma ile test ediyorlar duruma göre hazırlığa yönlendiriyorlar 1 sene. Onun da burs başvuruları Kasım Aralık gibi yapılıyor ve bir sonraki sene başlıyor. Okul ücretin vs ödeniyor biraz da destek yapılıyor.

Polonya konusunda emin misiniz? çünkü görüyorum baya bi Türk öğrenci.
Bu arada evet İtalya'yı da duymuştum mantıklı olabilir ama İtalyancam sıfır ya bunu bir araştırayım o halde teşekkür ederim. bu konu hakkında daha fazla bilginiz varsa yazarsanız sevinirim hepsini toparlayıp yol çizmemde yardımcı olur.

@polat.cbk Hocam, herhalde ben hiç zorluk yaşamam. Babam, Türkiye'deki en iyi üniversitelerinden birinde yıllarca çalıştı, o zaten her şeyi biliyor. Ben de zaten söyledim, o da olumlu karşıladı.

Bir bakayım o zaman ona hangisi daha gelecekliyse hangisini yapabiliyorsam ona yönelirim bakayım

Polonya konusunda emin misiniz? Çünkü görüyorum bayağı bir Türk öğrenci.
Bu arada evet İtalya'yı da duymuştum mantıklı olabilir ama İtalyancam sıfır ya bunu bir araştırayım o halde teşekkür ederim. Bu konu hakkında daha fazla bilginiz varsa yazarsanız sevinirim hepsini toparlayıp yol çizmemde yardımcı olur.

Hocam, son çare olarak Malta'ya ya da Balkanlar'a gidersiniz.

İrlanda olur mu?
İngiltere'yle birlikte ortalama Türk bir öğrenci için mantıksız. Pahalı, zor ve gereksinimleri yüksek.

bir bakayım o zaman ona hangisi daha gelecekliyse hangisini yapabiliyorsam ona yönelirim bakayım

Polonya konusunda emin misiniz? çünkü görüyorum baya bi Türk öğrenci.
Bu arada evet İtalya'yı da duymuştum mantıklı olabilir ama İtalyancam sıfır ya bunu bir araştırayım o halde teşekkür ederim. bu konu hakkında daha fazla bilginiz varsa yazarsanız sevinirim hepsini toparlayıp yol çizmemde yardımcı olur.
Almanya hariç hepsi İngilizce öğretim. Macarcayı Türkçe üzerinden öğrenmek kolay. Keza İtalyanca için de aynısı geçerli. Ayrıca evet Polonya konusunda eminim. Vize işlemlerini başka ülkeden halledecekseniz problem olmaz fakat TR başvuruları sıkıntılı geçiyor. Türk bir öğrenci olarak en mantıklı yerler İtalya'nın kuzey kısımları (Özellikle Torino) ve Budapeşte/Peç.

İngiltere'yle birlikte ortalama Türk bir öğrenci için mantıksız. Pahalı, zor ve gereksinimleri yüksek.

Almanya hariç hepsi İngilizce öğretim. Macarcayı Türkçe üzerinden öğrenmek kolay. Keza İtalyanca için de aynısı geçerli. Ayrıca evet Polonya konusunda eminim. Vize işlemlerini başka ülkeden halledecekseniz problem olmaz fakat TR başvuruları sıkıntılı geçiyor. Türk bir öğrenci olarak en mantıklı yerler İtalya'nın kuzey kısımları (Özellikle Torino) ve Budapeşte/Peç.
sağolun hocam bunu bildiğim iyi oldu, sizce hangisi daha mantıklı erasmusla gitmek mi yoksa baştan yurtdışında okumak mı?
özellikle hayatımı orada devam ettirmek için.

Peki, nereyi önerirsin? Hollanda'ya da Macaristan olur mu?

Sağ olun hocam bunu bildiğim iyi oldu, sizce hangisi daha mantıklı Erasmus'la gitmek mi yoksa baştan yurt dışında okumak mı?
Özellikle hayatımı orada devam ettirmek için.

Bence, baştan okumak.

Selamlar 21 yaşındayım özet geçmek gerekirse geleceğimi yurt dışında kurmak istiyorum ve bunun için Erasmus ile okumak istiyorum. 2 yıllık işletme bölümü bitirdim ve bunu DGS ile YBS bölümüne geçip oradan Erasmus yapmak istiyorum sizce bu mantıklı olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim, eğer mantıklı değilse de ne yapmamı önerirsiniz?
Teşekkürler.
Herkesin kolay yoldan aklına geldiği bir yoldur DGS ama kolay değildir hatta YKS'den bile daha zordur kontenjan sayısı azdır ve bazı bölümlerin geçişi kapalı oluyor işletmeden YBS'ye geçiş var mı bilmiyorum ama biraz zor onun yerine YKS çalış farklı bir üniversite oku daha iyi hem daha kısa sürede mezun olursun, önceden farklı bir bölüm bitirdiğin için.

evet hocam ybsye geçiş var fakat dediğinizi anlamadım erasmus değil de direkt yurtdışında okumaya başla mı diyorsunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı