Erasmus mantıklı mı?

sağolun hocam bunu bildiğim iyi oldu, sizce hangisi daha mantıklı erasmusla gitmek mi yoksa baştan yurtdışında okumak mı?
özellikle hayatımı orada devam ettirmek için.
Tabii ki de baştan okumak. Erasmusla bir dönem gidip gelsen hayatında ne değişecek? İtalya ve Macaristan'da harcayacağın para da yıllık bazda muhtemelen TR'den daha ucuza gelecek. Nereden baksan artı yani. Sadece ilk gidişin masraflı. Vizeye 7-8k Euro teminat göstermen gerekiyor. + Olarak da ülkeye göre okul parası.

Peki, nereyi önerirsin? Hollanda'ya da Macaristan olur mu?
Ne istediğine göre değişir. Paran vardır, ailenin durumu iyidir gidersin İngiltere'de okursun. Paran yine vardır fakat burs almak için de ortalamanın üstünde bir gelirdir. Daha orta seviyeli yerlerde okursun. Benim amacım yurt dışında yerleşik hayat kurmak, okurken de bir yandan çalışmak vs dersen ve okulum rahat olsun dersen Macaristan'da çoğu okul böyle, Elte, Corvinus vs hariç. Budapeşte Metropolitan üniye gidersin. Normal bir işte çalışırsın gezersin tozarsın, rahat rahat da okursun mesela. Aylık hane gelirin 3Bin Euro'yu geçmiyordur, İtalya'ya gidersin, garanti burs alırsın muhtemelen. İtalya'da okullara kabul almak bizim sınav sistemi zorluğuna göre kolaydır fakat okumak zordur. Bursunu alırsın işte çalışmazsın normal derslerine çalışırsın. Bursun yatınca biraz gezersin veya Erasmus yaparsın başka bir ülkeye dönem dönem. Yine paşalar gibi öğrenci hayatı yaşarsın. Avrupa'da kuzeye, Kuzey batıya gittikçe Ekonomik olarak biraz daha zorlanıyorsun. Almanya'da öğrenci de olsan ulaşım pahalı ve kötü mesela. Ama Budapeşte'de aylık öğrenci abonmanı 180TL :D. İstediğin gibi takıl yani. Zaten hızlı tren merkezi çoğu AB ülkesine rahat geçersin. Aynı öğrenci hayatı kolaylığı İtalya'da da var.

Hollanda işi de tuzlu. Yıllık ortalama 10bin Euro okul parası var. Yaşam pahalı. IELTS min 6 istiyor fakat ne kadar yüksekse kabul oranı o kadar fazla. Dünya sıralaması olarak evet çok yüksek dereceli ünileri var fakat bunun yanında fazla da götürüsü var. O yüzden F/P olarak İtalya iyidir. Çoğu üniversitesi ilk 300-500 altında.

Ne istediğine göre değişir. Paran vardır, ailenin durumu iyidir gidersin İngiltere'de okursun. Paran yine vardır fakat burs almak için de ortalamanın üstünde bir gelirdir. Daha orta seviyeli yerlerde okursun. Benim amacım yurt dışında yerleşik hayat kurmak, okurken de bir yandan çalışmak vs dersen ve okulum rahat olsun dersen Macaristan'da çoğu okul böyle, Elte, Corvinus vs hariç. Budapeşte Metropolitan üniversiteye gidersin. Normal bir işte çalışırsın gezersin tozarsın, rahat rahat da okursun mesela. Aylık hane gelirin 3Euro'yu geçmiyordur, İtalya'ya gidersin, garanti burs alırsın muhtemelen. İtalya'da okullara kabul almak bizim sınav sistemi zorluğuna göre kolaydır fakat okumak zordur. Bursunu alırsın işte çalışmazsın normal derslerine çalışırsın. Bursun yatınca biraz gezersin veya Erasmus yaparsın başka bir ülkeye dönem dönem. Yine paşalar gibi öğrenci hayatı yaşarsın. Avrupa'da kuzeye, Kuzey batıya gittikçe Ekonomik olarak biraz daha zorlanıyorsun. Almanya'da öğrenci de olsan ulaşım pahalı ve kötü mesela. Ama Budapeşte'de aylık öğrenci abonmanı 180TL :D. İstediğin gibi takıl yani. Zaten hızlı tren merkezi çoğu AB ülkesine rahat geçersin. Aynı öğrenci hayatı kolaylığı İtalya'da da var.

Hollanda işi de tuzlu. Yıllık ortalama 10bin Euro okul parası var. Yaşam pahalı. IELTS'min 6 istiyor fakat ne kadar yüksekse kabul oranı o kadar fazla. Dünya sıralaması olarak evet çok yüksek dereceli ünileri var fakat bunun yanında fazla da götürüsü var. O yüzden F/P olarak İtalya iyidir. Çoğu üniversitesi ilk 300-500 altında.

O zaman Macaristan olur ama Macarca çok zor bir dil değil mi? Bir de ben orada temelli yaşamak istiyorum.

O zaman Macaristan olur ama Macarca çok zor bir dil değil mi? Bir de ben orada temelli yaşamak istiyorum.
Macarca dünyanın en zor dillerinden biridir fakat dil yapısı olarak Türkçe'ye çok benzer. Ortak kelime de çoktur eski Osmanlı toprağı olduğu için. Gidip 1 sene içerisinde çok rahat B1 Macarca edinirsin yani. Metropolitan ve Corvinus'daki hocalar bu konuda çok övüyordu Türk öğrencileri.

Tabii ki de baştan okumak. Erasmusla bir dönem gidip gelsen hayatında ne değişecek? İtalya ve Macaristan'da harcayacağın para da yıllık bazda muhtemelen TR'den daha ucuza gelecek. Nereden baksan artı yani. Sadece ilk gidişin masraflı. Vizeye 7-8k Euro teminat göstermen gerekiyor. + Olarak da ülkeye göre okul parası.

Ne istediğine göre değişir. Paran vardır, ailenin durumu iyidir gidersin İngiltere'de okursun. Paran yine vardır fakat burs almak için de ortalamanın üstünde bir gelirdir. Daha orta seviyeli yerlerde okursun. Benim amacım yurt dışında yerleşik hayat kurmak, okurken de bir yandan çalışmak vs dersen ve okulum rahat olsun dersen Macaristan'da çoğu okul böyle, Elte, Corvinus vs hariç. Budapeşte Metropolitan üniye gidersin. Normal bir işte çalışırsın gezersin tozarsın, rahat rahat da okursun mesela. Aylık hane gelirin 3Bin Euro'yu geçmiyordur, İtalya'ya gidersin, garanti burs alırsın muhtemelen. İtalya'da okullara kabul almak bizim sınav sistemi zorluğuna göre kolaydır fakat okumak zordur. Bursunu alırsın işte çalışmazsın normal derslerine çalışırsın. Bursun yatınca biraz gezersin veya Erasmus yaparsın başka bir ülkeye dönem dönem. Yine paşalar gibi öğrenci hayatı yaşarsın. Avrupa'da kuzeye, Kuzey batıya gittikçe Ekonomik olarak biraz daha zorlanıyorsun. Almanya'da öğrenci de olsan ulaşım pahalı ve kötü mesela. Ama Budapeşte'de aylık öğrenci abonmanı 180TL :D. İstediğin gibi takıl yani. Zaten hızlı tren merkezi çoğu AB ülkesine rahat geçersin. Aynı öğrenci hayatı kolaylığı İtalya'da da var.

Hollanda işi de tuzlu. Yıllık ortalama 10bin Euro okul parası var. Yaşam pahalı. IELTS min 6 istiyor fakat ne kadar yüksekse kabul oranı o kadar fazla. Dünya sıralaması olarak evet çok yüksek dereceli ünileri var fakat bunun yanında fazla da götürüsü var. O yüzden F/P olarak İtalya iyidir. Çoğu üniversitesi ilk 300-500 altında.
İtalya'yı araştırmam gerekiyor sanırım eğer dediğiniz gibi oluyorsa

Macarca dünyanın en zor dillerinden biridir fakat dil yapısı olarak Türkçeye çok benzer. Ortak kelime de çoktur eski Osmanlı toprağı olduğu için. Gidip 1 sene içerisinde çok rahat B1 Macarca edinirsin yani. Metropolitan ve Corvinus'daki hocalar bu konuda çok övüyordu Türk öğrencileri.

Tamam, oraya giderim. 8 yıl sonra yazarım.

@polat.cbk Hocam, sizin bu kadar bilginiz var; niye gitmiyorsunuz Avrupa'ya?

İtalya'yı araştırmam gerekiyor sanırım eğer dediğiniz gibi oluyorsa
Araştır ve hızlıca çalışmaya başla. Nisan'ın ilk haftasına kadar Tolc-e sınavına girmiş olman lazım. Torino başvuruları Nisan 18 son çünkü. Toplamda 36 soru falan vardı sanırım. 10 mantık - 10 matematik - 16 ingilizce reading gibi. Ayrıca İngilizce seviyen nasıl? 5.5 de IELTS istiyor. B1 son seviye/ B2 başlangıç seviyesi düzeyinde yani.

Tamam, oraya giderim. 8 yıl sonra yazarım.
8 yıla çok şey değişir. :D

@polat.cbk Hocam, sizin bu kadar bilginiz var; niye gitmiyorsunuz Avrupa'ya?
Para biriktirmiştim gitmeyi düşünüyorum.

Anlayan, anladı.

Araştır ve hızlıca çalışmaya başla. Nisan'ın ilk haftasına kadar Tolc-e sınavına girmiş olman lazım. Torino başvuruları Nisan 18 son çünkü. Toplamda 36 soru falan vardı sanırım. 10 mantık - 10 matematik - 16 İngilizce reading gibi. Ayrıca İngilizce seviyen nasıl? 5.5 de IELTS istiyor. B1 son seviye/ B2 başlangıç seviyesi düzeyinde yani.

Ben sence gideyim mi hocam? Gitmek istiyorum, orada yaşamak istiyorum.

Son düzenleme:
Araştır ve hızlıca çalışmaya başla. Nisan'ın ilk haftasına kadar Tolc-e sınavına girmiş olman lazım. Torino başvuruları Nisan 18 son çünkü. Toplamda 36 soru falan vardı sanırım. 10 mantık - 10 matematik - 16 ingilizce reading gibi. Ayrıca İngilizce seviyen nasıl? 5.5 de IELTS istiyor. B1 son seviye/ B2 başlangıç seviyesi düzeyinde yani.

geç kalmış olabilir miyim?
Anlayan, anladı.

Ben sence gideyim mi hocam? Gitmek istiyorum, orada yaşamak istiyorum.
hocam tek başına yapabileceğini düşünüyorsan gitmen mantıklı, nedenini az çok biliyorsundur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı