Erdoğan: Faiz benim en büyük düşmanım, %12'ye düşürdük ama yetmez

Yav bir yerlerde bir şeyleri indiriyorlar da biz niye bunun tesirini göremiyoruz anlamadım gitti ya arkadaş asgari ücrete zam verdiler arkasından temel ihtiyaçlar gıda sebze meyve et ev kiraları doğal gaz elektrik su telefonlar say sayabildiğin kadar hepsine zam geldi. Biz bu lanet olası indirimleri niye hissedemiyoruz ya aklım fikrim almıyor markete gidiyorum günlük fiyat değişiyor soruyorum elemana "niye böyle" "merkez dedi öyle" vallahi bu ülkenin başına Hz. Ebubekir (ra) gibi bir devlet adamı gelmeli ki öyle bir şey yok gelmezde yani diğer siyasi partilerin hiçbiride artık samimi gelmiyor ne tayyip ne Kemal ne de akşener söylemleri insanda bir etki bırakmalı hiçbirinin zerre etkisi yok hepsi milleti kandırıp tacı takacak ye kürküm ye olayına dönecek sizler zannediyor musunuz ki diğerleri de başa gelince biz vatandaşlara bir şeyler yapacaklar ben hiç sanmıyorum inanmıyorumda aha tayyip de dedi şunu edeceğiz bunu edeceğiz diye anca zengini zengin etti fakiri yerin dibine soktu.
 
Erdoğan isterse TCMB'sını bir telefonla arayıp faizi %0 yapabilir ama gerçekte faiz %0 olmuyormuş. Özgür Demirtaş'ın YouTube'da "Faiz Yalanı" adlı videosu var. Merak edenler onu izlesin.
 
1 Eylül 2021'de faiz %19 iken %14'e düşmüş ama bireysel kredi, ticari kredi, devletin verdiği TL faizi ve devletin verdiği dolar faizi artmış.

Yani "faiz sebep, enflasyon ise sonuç" diyenler neden diğer faizleri de düşürmüyor? Çünkü gücü sadece politika faizine yetiyor. Politika faizini düşürdükçe diğer faizler yükseliyor.

Screenshot_1.jpg
 
Ben çıkardım faizi oraya haklı. Faize düşman ama vadeli TL mevduatı ortaya çıkardı, faize düşman ama TOKİ'den alınan evin fiyatı 2'ye katlanıyor. Faize düşman ama daha düne kadar KYK kredilerinden faiz+enflasyon farkı istiyordu. Banka kredilerinin faizi ortada. Amaç ne tam olarak anlamadım.
 
Bu adamın söylediği hiçbir şeye güvenmiyorum artık. Eden bulur, elbet görürüz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı