Erdoğan'ın 640 milyon TL maliyetle Marmaris'e yaptırdığı 'Yazlık Saray'ın fotoğrafları ilk kez ortaya çıktı

"Yazlık saray" olarak bilinen Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Okluk Devlet Konuk Evi’nin üzerindeki sır perdesi aralandı. Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 2018 – 2021 yılları arasında 640 milyon lira harcanarak inşa edilen projenin mimarı Şefik Birkiye görselleri web sitesinden paylaştı.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Okluk Koyu’ndaki 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın yaz tatillerini geçirdiği mütevazi konut yıkılarak yerine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi 92 dönümlük arazi üzerine kuruldu. Farklı büyüklükte 5 yapının yer aldığı Yazlık Saray’ın hemen yakınında ise üç bloktan personel lojmanları inşa edilirken 10 bin 966 metrekarelik dolgu alanı ise özel kum ve çakılla doldurulup plaj haline getirildi.

3.jpg


2-1.jpg


10.jpg


7.jpg


5.jpg


Öncesi ve sonrası:
eski2.jpg


OKLUK2012K(1).jpg


45.jpg


Google maps konumu:
 
Son düzenleme:
Bende bunu atacaktım hocam :D

Bu sarayın maliyetini biz ödüyoruz. Milletçe. Vergiler yolu ile. Ben neden işime yaramayacak bu saraya para vereyim ? Bu hırsızlık. (Aslında yazdığım şey tam 30 paragraflık kocaman bir metindi. Orada camiiler de israf oluyor, evimin camından 4 camii gözükmesi, AK Saray ile ilgili bir sürü şeyden bahsettim ama sildim.)
 
Bekliyoruz bakalım bu İSRAF ne zaman son bulacak diye!
Adam saraylara doymadı be...
Son bulmayacak. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu yıldan bu yana belki 30-40 yıl refah içinde yaşamıştır. Geri kalanında ya darbe, ya enflasyon, ya da yolsuzluklara maruz kaldı. En kötü dönemlerini de şuan biz yaşıyoruz. Eğitim berbat, ekonomi diplerde, ülke vergiyle geçiniyor, tarım bitti, fabrika kalmadı, tütün tarlaları satıldı, Tekel firması satıldı, enflasyon zirvede ve ülke vergiyle geçiniyor. Araç vergileri o kadar yüksek ki arabanın asıl satıcısından kat ve kat daha fazlasını kazanıyorlar vergiyle. Yazılacak çok şey var ama yeri değil. Sonra ki seçimde de gitmezse bu ülke 50 yıl geçse daha kendine gelmez.
 

Geri
Yukarı