Ergenliğe geç mi girdim?

Selamlar. 18 yaşındayım ve hala boyum 1.67 civarında. Sesimde az çok kalınlaşma var ama bence hala ince bir sesim var. 15 yaşında gibi duruyorum desem yeridir bu ses ve bu boyla. Sakal çıkıyor, koltuk altınta ve genital bölgede kıllanma var. Fakat zayıfım. Okuduğum sitelerde geç ergenlik falan diyorlar 18-24 yaş arasına. Ben boy atamadım doğru düzgün.

Yaşıtlarım benden kat kat uzunlar ve kaslılar. Kas derken kas gelişimleri tamamlanmış kilo almışlar. Zayıf olanlar ise boyları 1.75 - 1.80 civarında oluyor. Ben ergenliğe geç mi giriyorum? Yoksa bu muyum yani böyle mi kalacağım. Benim yaşlarımda olup bu durumu yaşayan var mı?

Boy uzunluğu genlerle alakalı hocam, bu konuda ne kadar dengeli beslenseniz ve spor yapsanız bile pek bir şey değişmez. Ses olarak da herkes kalın sese sahip olacak diye bir şey yok, Allah sizi böyle yaratmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boy uzunluğu genlerle alakalı hocam, bu konuda ne kadar dengeli beslenseniz ve spor yapsanız bile pek bir şey değişmez. Ses olarak da herkes kalın sese sahip olacak diye bir şey yok, Allah sizi böyle yaratmış.

Aslında mesele boy uzunluğu değil. Kilo olarak da, cüsse olarak da yaşıtlarımdan küçük duruyorum. 18 gibi değil de 14-15 gibi duruyorum.

11. sınıftan beri aynı boy ve aynı kilodayım, bu genetik bir durum hocam.

Yani bende öyle hocam. 2 sene önce ki giydiğim tişörtü yine giyebiliyorum bana oluyor. Değişen bir şey yok.

Aslında mesele boy uzunluğu değil. Kilo olarak da, cüsse olarak da yaşıtlarımdan küçük duruyorum. 18 gibi değil de 14-15 gibi duruyorum.

Yani bende öyle hocam. 2 sene önce ki giydiğim tişörtü yine giyebiliyorum bana oluyor. Değişen bir şey yok.

Bende de durum ayni 19 yaşındayım oy kullanmaya gittiğimde adam sen nasıl 18 sin demişti bana bundan bile fark olduğu belli ama neden olduğunu bilmiyorum bende.

Bende de durum ayni 19 yaşındayım oy kullanmaya gittiğimde adam sen nasıl 18 sin demişti bana bundan bile fark olduğu belli ama neden olduğunu bilmiyorum bende.

Aynı şekilde ben de oy kullanmaya giderken aynı şeyi yaşadım. Sakalları kestiğimde hele çocuk gibi duruyorum. Bir ara tekelden arkadaşlara alkol alırken tartışma çıkıyordu az daha. Kimliğim de yanımda değildi o sıra. Gerçekten büyük etkileri var mental olarak. Şubat ayında 19'a gireceğim bir de.

Aynı şekilde bende oy kullanmaya giderken aynı şeyi yaşadım. Sakalları kestiğimde hele çocuk gibi duruyorum. Bir ara tekelden arkadaşlara alkol alırken tartışma çıkıyordu az daha. Kimliğimde yanımda değildi o sıra. Gerçekten büyük etkileri var mental olarak. Şubat ayında 19'a gireceğim bir de.

Vallahi ne olduğunu cözebilsem keşke ben bir kere uzadım 1.70 olmak koyuyor yaşıtlarım ayı gibiler ben onların yanında garip yani.

@Okan Er @hogwartscanavarı aynı durum bende de var 19 yaşındayım 171 boyundayım, yapacak bir şey yok dostlar kafanızı fazla yormayın, bunu biz seçmedik.
Vallahi ne olduğunu cözebilsem keşke ben bir kere uzadım 1.70 olmak koyuyor yaşıtlarım ayı gibiler ben onların yanında garip yani.
Hadi boyu geçtim şimdi aklıma geldi sizinde elleriniz ve ayaklarınız benimki gibi küçük mü? Neredeyse yakın boylardayız. Sizde mi 38 numara giyiyorsunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı