Ergenlik döneminde kas yapmak zararlı olur mu?

Olacağını zannetmiyorum kardeşim ama beline dikkat et. Belini kuvvetlendirebileceğin eğzersizler yap. Sonra belin bir zarar gördüğü zaman ömür boyu her şeyde seni engeller.

Ağırlıktan kasıt burada halter vb. mi hocam çünkü değil kendi ağırlığım kardeşimin ağırlığı kadar bile değil bu yük. Boyum da az değil ama uzamasını istiyorum. Bunu günde 20 dakika yapıp üstüne şınav mekik, diğer egzersizler falan yapsam olur mu acaba?

Ağırlıktan kasıt burada halter vb. mi hocam çünkü değil kendi ağırlığım kardeşimin ağırlığı kadar bile değil bu yük. Boyum da az değil ama uzamasını istiyorum. Bunu günde 20 dakika yapıp üstüne şınav mekik, diğer egzersizler falan yapsam olur mu acaba?

Kardeşim ağırlık konusunda seni çok yönlendiremem oraya çok hakim değilim. Kastettiğim günlük yaşantında kendini çok zorlama. Bana genç adamsın yaparsın edersin diye diye 18 yaşında belimi mahvettiler bende atladım tabi ki ağır taşıttılar bundan sonraki hayatımda o bel ile yaşamak zorundayım. 2 ay önce belim kitlendi yataktan zor kalktım eğilip çorabımı giyemedim düşün o gün işe gidemedim. Normal otururken bile orada hep bir ağrı hissediyorum. Kendine dikkat edip benim düştüğüm hataya düşmemen için söyledim :)

Yaptığım şey direkt olarak kaldırma değil hocam hatta direkt videosunu atayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2 kg ile yapıyorum genelde.

Hocam herhangi bir örneği var mı şunları şunları yapın diye kaynak atabilir misiniz?

Barfiks çek işe yarıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı