Ergenlikte görülen jinekomasti

MeanIt

Decapat
Daha fazla  
Selamlar.
Bundan 2 yıl öncesine kadar vücut kitle endeksim 30,5 civarıydı. Bu ergenliğimin ilk başlayış zamanlarıydı yaklaşık 14 yaşa tekabül ediyor. 12 yaşımdan itibaren yavaş yavaş kilo almaya başladım ve belli bir noktadan sonra iş kontrolden çıktı. Şuan vücut kitle endeksim 20,7 ama göğüs ucum şişkin yani jinekomasti veya psödojinekomasti olduğunu düşünüyorum. Doktora gittim, muayene oldum, ultrason çektirdim ve erkeklerde olmaması gereken meme dokusundan biraz olduğu söylendi. Bu yaz ameliyat olmayı düşünüyorum. Sizce bu ergenlikle alakalı bir jinekomasti midir, kalıcı yani ameliyatsız çözülemeyecek bir jinekomasti midir? Bilgisi olan varsa bilgi verirse çok sevinirim. Çünkü araştırmalarım sonucu ergenlikte östrojen artışı sonucu geçici bir jinekomasti de oluyormuş. Müsait olunca fotoğraf atabilirim dönüş olursa. Yani kısacası denize giremiyorum, dar kıyafet giyemiyorum, ne kadar özgüveni yüksek bir insan olsam da bazen özgüvenimi aşağı çekiyor bu durum.
Tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Ayrıca şunu da belirteyim. Üşüyünce, ürperince veya göğüs ucum suya değince şişlik 1-2 dakikalığına iniyor ve göğüs normale dönüşüyor biraz da olsa

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı