Ergenlikte sigara içmek testosteronu etkiler mi?

Yine bütün doktorlar doluşmuş, ben de diplomamı yanıma alıp yorum yapayım madem.

Ergenlik döneminde içeceğin sigara, kalp ve damar hastalıklarına ailesel yatkınlığın yoksa ereksiyonda rol alan genital damarlar üzerinde olumsuz etki oluşturamaz. Penis boyunun sigara ya da bir başka dış faktörle HİÇBİR ALAKASI YOKTUR. Sigara tüketiminin kan testosteron düzeyleri üzerine DİREKT BİR ETKİSİ YOKTUR.

Sigara içersen ne olur? Akciğer havalanma kapasiteni azaltırsın, bu da efor kapasiteni etkiler. Birkaç kat merdiveni çıkmakta, 500 metre mesafeyi koşmakta zorlanacağın gibi seks esnasındaki efor kapasiten de düşer.

Testosteron düzeyi veya penis boyu ETKİLENMEZ.
2 Sayfadır bu cevabı arıyorum. Herkes politik doğruculuk olacak diye her şeyi yüklemiş sigaraya.
 
Yine bütün doktorlar doluşmuş, ben de diplomamı yanıma alıp yorum yapayım madem.

Ergenlik döneminde içeceğin sigara, kalp ve damar hastalıklarına ailesel yatkınlığın yoksa ereksiyonda rol alan genital damarlar üzerinde olumsuz etki oluşturamaz. Penis boyunun sigara ya da bir başka dış faktörle hiçbir alakası yoktur. Sigara tüketiminin kan testosteron düzeyleri üzerine direkt bir etkisi yoktur.

Sigara içersen ne olur? Akciğer havalanma kapasiteni azaltırsın, bu da efor kapasiteni etkiler. Birkaç kat merdiveni çıkmakta, 500 metre mesafeyi koşmakta zorlanacağın gibi seks esnasındaki efor kapasiten de düşer. Testosteron düzeyi veya penis boyu etkilenmez.

Bu soruyu sorarken 50 yaşında olsaydın vereceğim cevap değişirdi. Niyesini de şuradan dinleyerek öğrenebilirsin.

Rica ediyorum, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı bır.

Yorumunuz için teşekkürler bilgilendirici olmuş ben yine de sigarayı bırakmaya doğru gidicem.
Bir de acaba ailesel kalp hastalıklarına yatkınlık tam olarak ne oluyor? Ritim bozukluğu vs dahil mi?
 
Sigarayı bırakıp bırakmama kararın beni ilgilendirmez abicim, internet forumunda kamu spotu yapmak istemiyorum ama yanlış bilgilendirildiğin için doğrusunu anlatmaya geldim.

Ailesel olarak kalp hastalıklarına yatkınlıktan kastım; ailende 50 yaşın altında kalp krizi, inme veya bacak damar tıkanıklığı geçiren, şeker hastalığı olan, kolesterol yüksekliği gibi durumlar. Bunların biri veya birden fazlasını aynı anda bulunduran birisi varsa ailende, sen de sigara kullandıkça risk altındasın demektir. Ritm bozukluğu ayrı bir konu, onu unut.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı