Birazdan gelip bana sağlıklı olmayan yöntem derler ama bence gayet iş yapıyor.
3-4 gün önce bayağıdır tartılmadığımı fark edip son tartılmamdan (ki o zaman da kilo almışım, dikkat etmem lazım demiştim) 3 kilo fazla olduğumu fark ettim. Dedim artık kilo veriyoruz.
Yaptığım şey ise ekmek yememek. Sabahları (aslında gündüzleri) domates/elma yemek. Akşam da normalde ne yiyorsam onu yemek. Örneğin dün pilav ve karnıyarık yedim. Önceki gün 2 porsiyon sayılacak kadar (ısıtırken çok olmuş) çorba, yoğurt ve domates yedim.
Az önce bir adet elma yemişken tartıldım ve o artık kilo veriyoruz kısmında gördüğümden 3 kilo daha azım. Bende iş yapıyor. Bence güzel taktik, şans verilebilir.
Sporun da etkisi var. Biraz yürümem oldu, evde de ufaktan çeşitli hareketler ve dumbell kullanımı söz konusu. Günde yarım saat ayırmanın zararı olmaz, faydası olur.
5000 adım zaten normalde olması gerekn diye söylenen. Annem her gün yürüyor. 10 bin adım attığında Samsung Health uygulaması 1300 kalori falan yaktın diyor, bana pek inandırıcı gelmedi. Ama sıfır olmadığı bariz.
Yemeğe dikkat ve spor ile yapılamayacak şey değil. Evde tek başınıza bile ideal olmayan yöntemle de olsa başarabilirsiniz.