Erken doğmuş gibi hissediyorum

732017

Decipat
Nedense çok erken doğmuş olarak hissetmeye başladım. Son 1 aydır böyle. Yani sadece 2024 yıl geçmiş. Biliyorum milattan öncesi de vardı ancak milattan sadece 2024 yıl geçmiş. Bu çok az değil mi? İleride 30000, 40000, 100000. yılları görecekler vardır. Ancak biz sadece 2024. bu çok az geliyor bana. Düşünceleriniz neler?

Günümüzden 3000 yıl sonra doğmuş olsaydın ve o dönemki topluluk bulundukları zamandan 1000 yıl öncesinde olan bir olayı milat alarak oluşturdukları bir takvim kullanıyor olsalardı "Of ya neden 1024 yılında doğdum. Biliyorum milattan öncesi de var ama sadece 1024 yıl geçmiş diyecektin. O yüzden ilk insanların yüzbinlerce yıl önce bu topraklarda gezdiğini anımsa ve ne kadar geç doğduğunu düşünerek hayatına devam et.

Kendi ırkımızın sonunu kendimiz getireceğiz. Diğer gezegenlerdeki Ultra gelişmiş canlıların ders kitaplarına konu oluruz belki de.

Veya bunu ben kendim düşündüm az da olsa mantıklı gelmeye başladı aynı fikirde olan veya benzer bir makale var mı fikrim yok. Şimdi biz nasıl yapay zeka geliştiriyoruz (biz derken insanlık olarak), yapay zekalı robotlar vs. bunlar bizim sonumuzu getirecek kendi varlıklarının farkına varıp. İşte burada benim düşüncem şu şekilde bence bizde başka bir canlı topluluğun yapay zekası olabilir miyiz? Sonuçta beyin bilgisayar gibi oldukça işlev görüyor veya damarlar (sinirler vs.) Bildiğimiz kablo görevi görüyor ama tabii daha gelişmiş şu anki teknolojiye göre.

Yani anlatmak istediğim bizden daha fazla gelişmiş veya günümüzde alışkın olduğumuz teknolojiden farklı sistemler kullanan bir toplumun yapay zekası olabiliriz. Bebeklikten beri öğrenerek gelişiyoruz ve bu bilgiyi bu şekilde kullanıyoruz aynı yapay zekalar gibi. Uykum çok olduğu için demek istediğimi tam anlatamadım.

2000 yıl insanlık tarihi için çok az bir süre. Modern zeki insanlar yüz binlerce yıldır var, 'biliyorum milattan öncesi de vardı' diyerek küçümsemeyin. Çok uzun süredir dünyadayız. 2024 sadece buz dağının görünen kısmı.

İleride 30000, 40000, 100000. yılları görecekler vardır.

100 yıl sonra bile dünyada olamayabiliriz, ki bu çok yüksek bir ihtimal böyle giderse. Yüz bin yıl sonra dünyada Homo Sapiens kalacağına pek ihtimal vermiyorum ben.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı