Error loading operation system

Chomper

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Az once bilgisayari kullaniyordum bir soun yoktu birden dondu bilgisayar sadece mouse oynatabildim. Hic bir sekilde kullanamayinca güç tuşu ile kapattim. Şimdi acmaya çalışıyorum "Error loading operation system " diyor. ctrl alt del ile restart yap diyo yapinca da siyah arka planda disk error press any key to restart. Elim ayagima dolandi yapmam lazım aksama kadar.

Kulaklik mouse ve 1tb harici takiliydi. Onlari cikarip denedim yine de olmuyor. Bios menusunden boot seçenekleri ile birşeyler yapan video bulum ama bire bir tutusmuyor secenekler ondan adimlari yapamadim. Bu arada laptop kullaniyorum Asus n53sv.

Hadi ama lütfen yardim edecek kimse yok mu biostan beni yonlendirebelecek biri ?

İki ihtimal var:
  • Sabit diskiniz bozuldu
  • İşletim sisteminiz çöktü
İlk ihtimal bana daha yakın geliyor PC donup kapandığına göre. Windows kurulum medyasını takıp bakın disk gözüküyor mu? Ya da BIOS'ta da bakın dahili disk listeleniyor mu diye. Yoksa disk ölmüş demektir.

Biostan cok fazla anlamiyorum ama soyle soyleyeyim. Boot sekmesinde boot option priorities de 2 option var.
  • p0:wdc wd6400bpvt
  • p2: matshitadvd-ra..

Altta hard drives bbs priorities'in içine girdiğimde ise tek seçenek var;
  • Boot option #1 p0: wdc wd6400bpvt... var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Söylediklerim video'nun 00.37 kısmında ve alttaki resimde System restore(sistem geri yükleme) ve command prompt(cmd konsolu) açıp dediklerimi yapabilirsin.

560x429ximage251.png.pagespeed.ic.fHiqayFpQH.png

Buraya nasil ulasacagimi bilmiyorum f9 ise guc tusundan sonra sürekli basiyorum ama yine ayni hata geliyor. Tek yapabildiğim del ile biosa girmek.

Burası açılmıyor ne yapmam lazim ya da ne yapabilirim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı