Erzurum Oyunu Linçleniyor

Burada Jahrein'in sert tepkisi hiç hoş değil, bir insan her ağzına geleni böyle söylememeli. Ama olay şu yapımcı da aynı şekilde tepki vermiş. Bu yüzden iki taraf da hatalı. Ama bir düşünün üzerinde belki aylarca uğraştığınız bir şey var ve biri gelip hiç aldırmadan “Çok kötü olmuş” demesi ve sizinle tartışmaya girmesi (yapımcının cevabını saymıyorum) yani iki tarafında biraz daha kibar olması gerekirdi.
 
Şu an bir oyun geliştirmekle uğraşıyorum, ekibimle aramda bir problem çıkmazsa bir yıl içerisinde oyunu bitirmeyi planlıyoruz. Erzurum oyunu çok şahane grafiklere sahip bir oyun değil ve ayrıca yapması aylar yıllar sürecek bir oyunda değil. Bunlar bize oyunu linçleme hakkı vermez. Ama firma yapıcı eleştirileri kaldıramayınca gerçekten linçlenmeyi hak etti. Cyberpunk 2077 de ağır linç yedi ama CDPR çıkıp eleştirenlere sövmeye yakın derecede ithamda bulunmadı hatasını kabullendi. Yukarıda yazdıklarımı pek toparlayamadım uzun lafın kısası yapımcı firma eleştirilere açık olmalıydı çünkü bu sektörde yeni ve hatalarının olması normal ama gururuna yediremedi.
2 saniyede 239293020323 kere türkü, saz çalan bir oyun için az bile yapmış yani.
 
Tamam oyun pek güzel değil ama Türkiye'deki oyunların hali ortada böyle gelişeceğiz ama Jahrein yüzünden bu oyunu geliştiricisi devam ettirmez bence olumlu yorum yapsaydı oyun gelişebilirdi.
 
TLoU2 için Naughty Dog ve Neil Druckmann’a canlı yayında düpedüz bela okuyan, Türkiye’den çok ciddi bir kesimin oyuna sebepsizce nefret kusmasına sebep olan PintiPanda’ya göre takipçisi olan insanlar eleştirilerine dikkat etmeliymiş, insanları galeyana getirmemeliymiş vs vs.

Bu oyun, kaliteli bir yapım değil. Aksine yabancılara karşı Türk oyun yapımcılığını kötü gösteren bir yapım. “Yerli yapımcılık gelişsin” istiyorsanız bu tip kolaya kaçan işleri eleştirmeli, sadece yerli diye savunmamalısınız.
 
Tamam oyun pek güzel değil ama Türkiye'deki oyunların hali ortada böyle gelişeceğiz ama Jahrein yüzünden bu oyunu geliştiricisi devam ettirmez bence olumlu yorum yapsaydı oyun gelişebilirdi.
Alakası yok, küfür etmemeliydi ama oyun kötüyse kötü diyecek. Yumuşak dille söylemesi önemliydi ama iş işten geçti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı