Eşek şakası yaptığım kıza nasıl hediye vereceğim?

Hocam milyoner değiliz ögrenciyiz kusura bakmayın bir mini cooper alamadık kıza.

Ben burada aldığın hediye ucuzmuş gibi bir şey söylemedim, ben kıza yaptığının yanlış olduğunu bir parfümle telafi edilemeyecek bir şey olduğunu belirttim. Düşünsene kızla dalga geçiyorsun, sonra çıkışta diyorsun ''Özür dilerim parfüm aldım kusura bakma''. Eğer gerçekten pişmansan ve beyefendiysen içten bir özür işi çözecektir. Ama kalp kırınca parfüm almak bu yarayı sarmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kusuru herkesin içinde işlediğinize göre özürü de herkesin içinde dilemelisiniz, bu işin raconu budur (bkz: Kalabalıkta Efe'lik edenin tenhada özrü kabul olmaz) keko sözü gibi oldu ama olması gereken budur. Herkesin içinde çıkıp özür dilemen gerekiyor. Kızın sana ters laf edip rezil etmesini göze alarak yapmalısın bunu.

Haklısınız hocam dediğim gibi sınıfta çok kalın kafalı var ne yapalım birkaç gün başımız ağrayacak.
 
Kızı erkeği mi var. Her insan hata yapabilir, özellikle genç yaşlarında. Hatanın farkına varmak ve bunun için çabalamak erdemdir. Yaşadığın bir olayın ya da alttaki başka bir şeyin agresifliğini yansıtmışsın. Kızın babasına molotov kokteyli fırlatmış gibi davranıyosun.

Hayır, öyle davranmıyorum. Sen öyle görüyorsun. Yaptığı zaten hafife alınacak şey değil, bir de üstüne bunu bir parfüm gibi maddi bir şeyle telafi etmeye çalışıyor. Olacak iş değil bu, kırılan kalbi ancak içten ve samimi bir özür sarabilir. Maddi bir hediye değil.
 
Haklısınız hocam dediğim gibi sınıfta çok kalın kafalı var ne yapalım birkaç gün başımız ağrayacak.

Bence hediyeyi sonraya bırak, önce özür dile, hediye işi ters tepebilir. Hatta önce gidip bir arkadaşına durumu anlat sonra git özür dile arkadaşı onu barışmaya ikna edebilir.
 
@Magnezyum dostum kız tabi konusacak bir sey yok der. Kızlar genelde ters konusur. Git buradan diyorsa kalacaksın, yanımda olmana gerek yok derse yanına olacaksın. Kız sana ne diyecek, olur konuşalım tabi ki mi diyecek. Kız senden büyük özür ve af bekliyor.
 
Belki şöyle diyebilirsin, "Merhaba / Selam vs. ile başlayıp ona nasıl hitap ediyor isen öyle hitap edip devamında ise; "işte şey, sana kaba ve yanlış bir şekilde söylediğim o yanlış şey için çok özür diliyorum, bu yaptığımın / söylediğimin doğru olmadığını & yanlış olduğunu ve kırıcı & kaba & olduğunu fark ettim ve böyle bir şey söylediğim içinde gerçekten pişmanım ki bu konuda da sana içten özür dilemek istemiştim ve beni affetmek istememeni de çok iyi anlar & saygı duyarım, sadece bu konu da senden içten özür dilediğimi ve pişman olduğumu bilmeni isterim, hepsi bu kadar.

Belki böyle bir şekilde özür dileyerek ona daha insancıl & arkadaşçıl yaklaşabilirsin.
Belki ona bir çiçek hazırlatıp bunu not olarak yazdırabilirsin çiçeğe ve arkadaşlarının yanında iken ya da yalnız iken fark etmeksizin bu çiçeği ona verip üzerinde bir özür notu olarak yukarı da yazdığım gibi bir şey yazabilirsin ve ondan bu özür notunu okumasını rica edebilirsin belki.

Yorumlarda da kıza şunu bunu alırsan "egosu" vs. artar denmiş, arkadaşlar lütfen, bu konu ego konusu değil, bu konu bir insan olma konusu, egosu falan artarsa da artık bu kızın ayıbı olur, sırf egosu artar diye düşünüp karşımızda ki insana bir insan değilmiş gibi davranmamalıyız yani her insana bir insan gibi eşit davranmalıyız ki biz kendimiz doğru & iyi bir insan olmaya çalışalım ve böyle hareket edelim, gerisi bizim kontrolümüzde değil, haliyle bizim kontrolümüzde olmadığı içinde bizim ilgi alanımızda da olmamalı, başkaları için değil kendimiz için doğru bir birey olmalıyız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı