Hangi okulu yazacağımı bilmiyorum ki. Nerelere bakmam lazım, bazı okullarda ne profesör ne de doçent var. Sadece araştırma görevlisi.MCSA/MCSE - Cisco Network sertifikalarını alacaksın daha okulu okurken. İşin piri olacaksın iş kolay bulursun. Yabancı dil ilerlet. Tüm dünyada çalışabilme imkanın var. Ama o sertifikalar sınavlı ve maliyetli kursu öğrenmesi vs.
Hangi okulu yazacağımı bilmiyorum ki. Nerelere bakmam lazım, bazı okullarda ne profesör ne de doçent var. Sadece araştırma görevlisi.
Kafam o kadar karışık ki... Hangi üniversite gelecek o bile belli değil, konya gelse bile giderim. Okurken bir daha hazirlanirim sınava, daha iyi bir üni için ama yine ybs olacak. Sizce gastronomi yazayım mi? Yani ybs gelir mi ona da emin değilim, her sene 30-50 bin oynama oluyor.Onların öğreteceği şeylerden bir cacık olmaz zaten, iyi notlar almaya bak yeter. Yönetim bilişim sistemleri bilgisayar donanımının, sistemin zanaatkarlarıdır.
Ufak bir örnek: Server ve network sertifikalarını aldın Cisco ve Microsoft'tan ki sınavları da zordur. Müşteri geldi önüne, ben firma kurdum çağrı merkezi açmak istiyorum gibi. Kaç çalışan olacak, bilgisayar donanımları kurulacak server, internet altyapısı, bilgisayarların networkü iletişimi IP atamaları, PC kullananların alacağı yetkiler ıvız zıvır bir ton iş. Proje yaparsınız ilk önce, proje sunulur iş alınırsa bayağı güzel paralar kazandırır. Bu tabii iş hayatında network sahibi olanların kendi firmalarını kurup reklamlarını yaptıkları muhabbet. Hem el hem de zihnen yoğun emek ister, düz çalışan olacaksan işini güzel yapanları çok iyi kazanıyor, orta seviye olanları bile rahatça ev düzen kurabilir.
Aileden gelen zenginlik yoksa gastronomi okumanın bir manası yok . Otellerde aşçı olmak için sıraya girmek istiyorsan sen bilirsin . Ama ailemde para çok güzel bir muhitte dükkan açabilirim param var kendimi ispatlarım, lezzetimle dünyaya açılırım diyorsan git oku yani .Kafam o kadar karışık ki... Hangi üniversite gelecek o bile belli değil, konya gelse bile giderim. Okurken bir daha hazirlanirim sınava, daha iyi bir üni için ama yine ybs olacak. Sizce gastronomi yazayım mi? Yani ybs gelir mi ona da emin değilim, her sene 30-50 bin oynama oluyor.
Aslında babam dükkan açar, birde ablam mezun oldu.Aileden gelen zenginlik yoksa gastronomi okumanın bir manası yok . Otellerde aşçı olmak için sıraya girmek istiyorsan sen bilirsin . Ama ailemde para çok güzel bir muhitte dükkan açabilirim param var kendimi ispatlarım, lezzetimle dünyaya açılırım diyorsan git oku yani .
Aslında babam dükkan açar, bir de ablam mezun oldu.
Eğer konya gelirse giderim, birde İTÜ denizcilik işletmeleri var aklımda, burada sadece hazırlık Kıbrıs'ta bir sene okunuyor. Sonra İstanbul'da eğitim görüyorsunuz. Belki bir ihtimal o da gelir, ona da gidebilirim. Zaten üç bölüm yazıcam; Yönetim bilişim sistemleri, Gastronomi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi. Sizce başka bölümler yazayım mi?Gastronomi yanında işletme okursun açıktan madem bu yola gireceksin. Maliyet muhasebesi nedir, şirket nasıl kurulur, fatura nasıl kesilir, sigorta KDV ödemeleri gibi konuları bilmen lüzum olacak.
Denizcilik işletmeleri en üstte, yönetim bilişim 2. sıra, gastronomi 3. sıra . Seni tanımadığım için bana sunduğun seçeneklerden en mantıklı olanı bu piyasa şartlarında .Eğer konya gelirse giderim, birde İTÜ denizcilik işletmeleri var aklımda, burada sadece hazırlık Kıbrıs'ta bir sene okunuyor. Sonra İstanbul'da eğitim görüyorsunuz. Belki bir ihtimal o da gelir, ona da gidebilirim. Zaten üç bölüm yazıcam; Yönetim bilişim sistemleri, Gastronomi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi. Sizce başka bölümler yazayım mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.