Eşit ağırlıkçı olarak matematik nasıl yapılabilir?

• Konuyu başlatan A C
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 95

A C

Femtopat
Daha fazla  
Eşit ağırlıkçıyım, hedefim Ankara Hacı Bayram veli Üniversitesi hukuk. Normalde sınava sözelden girip gastronomi okumak istiyordum ama duyduklarımdan sonra vazgeçtim. Sözel derslerim çok iyi ama tek sorun matematik, temelim 4 işlem dışında yok. Sınava ayrıca 1.5 yıl var sizce bu süreçte matematiği halletmek mümkün mü?
Eğer sınava kadar matematik yetişmezse mezuna da kalabilirim aslında, çünkü hedeflediğim bölümün sıralamasına baktım biraz zor gibi.

1,5 senede çokça kez matematik sıfırdan bitirilebilir. Kamp kitabı kullanırsın ilk başta. Önerim TYT-AYT bıyıklı matematiktir. Kamp kitaplarından işlenilen konuyu kolay/orta ve derece hedefin varsa zor kaynak olarak 3 kaynaktan bitirirsin bu 1,5 senede. Çok rahat halledilir.

Eşit ağırlıkçıyım, hedefim Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi hukuk. Normalde sınava sözelden girip gastronomi okumak istiyordum ama duyduklarımdan sonra vazgeçtim. Sözel derslerim çok iyi ama tek sorun matematik, temelim 4 işlem dışında yok. Sınava ayrıca 1.5 yıl var sizce bu süreçte matematiği halletmek mümkün mü?
Eğer sınava kadar matematik yetişmezse mezuna da kalabilirim aslında, çünkü hedeflediğim bölümün sıralamasına baktım biraz zor gibi.

Hocam al eline 345 start ya da aktif matematik bitir onu sonra 345 TYT sonrası Allah kerim gelir hızlıca gerisini halledersin sıkıntı yapma yani halledilir.

Neden olmasın? Ben de 2004 hedefim Antalya Akdeniz Üniversitesi hukuk bölü müydü sonra vazgeçtim İstanbul İngilizce işletme okudum bu süreçte çokça materyal kullanarak matematiğin temelini lise de oturtmuştum. Şimdi ki nesil materyal bakımından bilgiye erişme bakımından daha şanslı bir nesil. Temel matematik bolca sorular çözülerek halledilecek bir yöntem ayrıca 2006 da tekrardan sınava girdiğim de alan soruları vardı o düzey şimdi ki düzeyden bana kalırsa daha kolay gözüküyor. Hayatta başarılar dilerim. Umarım ideallerine ve hayallerine bir an önce kavuşursun bol şanslar.

1,5 senede çokça kez matematik sıfırdan bitirilebilir. Kamp kitabı kullanırsın ilk başta. Önerim TYT-AYT bıyıklı matematiktir. Kamp kitaplarından işlenilen konuyu kolay/orta ve derece hedefin varsa zor kaynak olarak 3 kaynaktan bitirirsin bu 1,5 senede. Çok rahat halledilir.
Teşekkür ederim hocam, ben rehber matematikten izleyerek hata yaptığımı fark ettim, bazı yerlerde çok boş konuşuyor dikkat dağıtıyor. Birde bıyıklı matematiği deneyeyim.

Bu arada ekstra olarak dershaneye gitmemi önerir misiniz yoksa para tuzağı mı?

Teşekkür ederim hocam, ben rehber matematikten izleyerek hata yaptığımı fark ettim, bazı yerlerde çok boş konuşuyor dikkat dağıtıyor. Birde bıyıklı matematiği deneyeyim.

Bu arada ekstra olarak dershaneye gitmemi önerir misiniz yoksa para tuzağı mı?
Sadece bıyıklı matematik çalışarak derece yapanlar vardı görmüştüm instagramda. Ben de izledim, beğeniyorum anlatımını. Rehber matematik gerçekten matematikten sapmış gibi geliyor bana anlatımında.

Dershane işi için bir çok insan para tuzağı diyebilir ama bu durum size de bağlı biraz. Şahsen ben birebir bireysel çalışınca dersleri anlamıyorum. Bana sınıf ortamı olması gerekiyor. İlk girdiğim TYT netim 37 iken, en son girdiğim 345 Türkiye Geneli sınavda 52 net yaptım 2 aylık süreçte 15 net arttırdım. 345'den önce ise Çap deneme sınavında 54,5'i gördüm. Tüm yaz bireysel çalıştım baktım olmuyor dershaneye gitmek istedim. Ki kimyada, biyolojide ve fizikte bana yararı çok fazla dokundu ve dokunmaya da devam ediyor. Denemeler sayesinde her hafta kendinizi görüyorsunuz. Ki bu da kötü bir şey değil. Ancak benim yine çok az alt yapım vardı. Yani sıfırdan böyle bon bon etrafa bakmıyordum. Anlatılanı anlayabildiğim için gittim. Eğer temeliniz yoksa sadece etrafa bakmaya gidecekseniz tabii ki para tuzağı. Ben etrafa bakmadım, dersleri dinliyorum ve eksiklerimi kapatıyorum. Bu yüzden de netim artıyor zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı