Eski bilgisayar açılmıyor

373513

Hectopat
Kasayı başlatıyorum monitöre ışık gelmiyor açılmıyor mouse klavyeye ışıklar gelmiyor RAM değiştirdim yenisini aldım işe yaramadı. RAM'in yanında LED kırmızı yanıp sönüyor arada sadece kasanın başlatma düğmesinin ışığı geliyor onun haricinde tık yok. Bilgisayarcıya götürdüğümde anakartın yanmış dediler yandığına inanmıyorum çünkü durup dururken neden yansın.

Kasayı başlatıyorum monitöre ışık gelmiyor açılmıyor mouse klavyeye ışıklar gelmiyor RAM değiştirdim yenisini aldım işe yaramadı. RAM'in yanında LED kırmızı yanıp sönüyor arada sadece kasanın başlatma düğmesinin ışığı geliyor onun haricinde tık yok. Bilgisayarcıya götürdüğümde anakartın yanmış dediler yandığına inanmıyorum çünkü durup dururken neden yansın.
Öyle olmuyor işte o işler. Yanmışsa yanmıştır.

Biz göremiyoruz ancak eğer götürdüysen düzgün yere ve yanmış dediyse yanmıştır. İlla bir şey yaşanmasına gerek yok bu yanma durumları için. Sizin hatanızda olabilir eğer kabloları kendiniz taktıysanız.

Mesela anakartın yandığını nasıl anlayabilirim durup dururken yanmış sözde çok ilginç.

Dediğiniz gibi hiç açılmıyorsa yanmış olabilir. Belki PSU yüzünden yanmıştır. Çok olasılık var.

Bilinmedik bilgisayar tamircileri yanlış teşhis koyabilirler düzgün servise gönderdiyseniz ve yanmış diyorsa eğer yanmıştır yanıp yanmadığını anlamak zor olur ve servisler tespit eder.

Anakartı iyice kontrol edin bazen göremeyeceğimiz yanmalar bile olabiliyor.

Hocam herhangi bir koku veya yanık göremiyorum dedem elektrik elektronikten anlıyor o da göremedi çok ilginç değil mi? Anlıyor değil elektrik elektronik mesleği zaten.

Anakartı iyice kontrol edin bazen göremeyeceğimiz yanmalar bile olabiliyor.

Bilinmedik bilgisayar tamircileri yanlış teşhis koyabilirler düzgün servise gönderdiyseniz ve yanmış diyorsa eğer yanmıştır yanıp yanmadığını anlamak zor olur ve servisler tespit eder.

Mahalle bilgisayarcısı servise götürmekte istemiyorum kendi imkanımla çalıştırabilrisem 2. PC yapmak istiyorum.

Hocam herhangi bir koku veya yanık göremiyorum dedem elektrik elektronikten anlıyor o da göremedi çok ilginç değil mi?

Mahalle bilgisayarcısı servise götürmekte istemiyorum kendi imkanımla çalıştırabilrisem 2. PC yapmak istiyorum.

Mahalle bilgisayarcısının yanmış demesine tam olarak güvenmeyin servise vermenizi tavsiye ederim anakart durduk yere yanabilir.

Hocam herhangi bir koku veya yanık göremiyorum dedem elektrik elektronikten anlıyor o da göremedi çok ilginç değil mi?

Bence git götür servise sorunu öğren. Buradan tehşis koymak doğru değil çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı