Eski bilgisayara SSD takılır mı?

Hocam, SATA kablosu, güç kablosu ve alan var ise takılır.
Zannediyorum fazladan yok. Hali hazırda kullanılan HDD kablosuyla halledilmeye çalışılacak.
Evet takılır. Sağ allta sarı sata portları var. Ama sata 2 ise daha düşük hız da çalışır. Ama HDD den iyidir.
Çok teşekkür ediyorum.
Takılır ancak SATA 2 performansı alır diye düşünüyorum.
Çok önemli değil diye düşünüyorum, yalnızca office programları kullanılacağı için.
M2 SSD takamazsınız buna. SATA SSD takılabilir ama fotoğraflardan tam göremedim SATA 2 ise ankart üzerindeki, tam performans alamayacakınız. Bir de Windows 7 ve daha güncel bir sistem kurmanız gerekiyor eğer XP kurmayı düşünüyorsanız.
Aynı şekilde ileticem, çok teşekkürler.
Kablolar varsa takılır.
Şu anda sisteme bağlı HDD yerine takılıp oradaki kablo kullanılacak sanırım.

Ana kartın destekliyorsa olur bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
burada bir parça sorunuz cevabı verilmiş.

Bir sorum daha olacak. Bilgisayar eski olduğu için güç kaynağı da haliyle eskidir. Sistemde harddiskler için güç kaynağından gelen fazladan kablo bulunuyo olabilir mi ? Bir de SATA portu eski olsa bile kablosu standart mı oluyor ?

Bilgisayar eski olduğu için güç kaynağı da haliyle eskidir. Sistemde harddiskler için güç kaynağından gelen fazladan kablo bulunuyo olabilir mi ?
Biz bunu buradan bilemeyiz hocam, ama siz kontrol edebilirsiniz.

SATA portu eski olsa bile kablosu standart mı oluyor ?
Hayır, kablonun yapısı veri transfer hızını belirlemektedir. Anakart ile HDD arasındaki kabloyu takip edin ve SATA kaç yazıyor öğrenin. Ona göre yeni kablo alın eğer ikisini bir takacaksanız.

Biz bunu buradan bilemeyiz hocam, ama siz kontrol edebilirsiniz.

Hayır, kablonun yapısı veri transfer hızını belirlemektedir. Anakart ile HDD arasındaki kabloyu takip edin ve SATA kaç yazıyor öğrenin. Ona göre yeni kablo alın eğer ikisini bir takacaksanız.
Çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı