Eski BIOS USB'den format sorunu

NzmErgl

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar;
Eski BIOS'lu bilgisayarıma format atmak istiyorum ancak çözemediğim bir sorun ile karşılaşıyorum. Bilgisayar açılırken F12 tuşuyla Boot menüsüne geliyorum sonrasında USB belleğimi seçiyorum. Biraz bekledikten sonra Windows logosu anlık olarak görülüyor ancak sonra ekran siyah olarak sol üstte bir tire işareti sürekli yanıp sönüyor.
Nerde yanlış yapıyorum. Bu problem ile daha önce karşılaşan var mı veya bilgisi olan. Yardımcı olursanız teşekkür ederim. Bu arada foruma ilk kez konu açıyorum bir kusurum olmuşsa affola. Herkese iyi forumlar.

Yüklemek istediğim sistem Windows 10 Pro.
Şu an mevcut yüklü sistem Windows 10 Pro.

Sistem bilgileri:
İşlemci: Intel(r) Core(tm)2 Duo CPU E6750 @ 2.66 GHz.
BIOS sürümü: Award software ınternational, ınc. F5, 19.06.2009 (son sürüm)
Temel kart üreticisi: Gigabyte Technology co. Ltd.
Teme kart ürünü: P35-S3G.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem kaç tane disk takılı? Mümkünse kurulum yapacağın disk dışındaki diskleri çıkarmanı tavsiye ediyorum. Kurulumu yaptıktan sonra geri takarsın.
Sadece 1 adet 256 gb lık bir HDD
BIOS'ta UEFI mevcut mu? Eğer mevcutsa BOOT ayarı UEFI olarak mı seçili? Format USB'niz UEFI olarak mı kuruldu? Yani GPT mi MBR mi?
Sistemde UEFI yok eski BIOS ondan dolayı USB yi RUFUS ' dan MBR olarak oluşturdum.

Doğru oluşturmussun. BIOS'a girip BOOT seçeneğine bakar mısın IDE, CSM gibi seçenekler ne durumda.
BIOS ayarları gönderdiğim resimde ki gibidir , bu ayarlardan pek anlamıyorum malesef :(

Dosya Ekleri

• 1609517647295.jpg
    1609517647295.jpg
    207,5 KB · Görüntüleme: 1.187
  • 1609517647302.jpg
    1609517647302.jpg
    183,3 KB · Görüntüleme: 1.046
  • 1609517647306.jpg
    1609517647306.jpg
    236,1 KB · Görüntüleme: 976
Öncelikle BIOS üzerinde F6 ile varsayılan ayarlara dön. Ardından AHCI Mode'u devreye alıp öyle dene. Attığın ilk resimde en üst sırada yer alıyor.
Yaptım hocam , ama bişey değişmedi ayrıca windows başlarken hata almaya başladım bu ayarı yapınca. :(
DVD ile format atmayı denedim okuyucu bozuk çıktı. Bir çözüm bulamadım malesef

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı