Eski dizüstü bilgisayara RAM tavsiyesi

android3

Megapat
Makaleler
1
Herkese merhaba. Elimde canavar gibi bir laptop var :D :p Üniversiteyi kazandığım yıl (2009) almıştım. İşlemci, SSD takviyesi ve modifiyeli Windows sürümleri ile bugüne kadar idare etti beni. Hala da sorunsuz kullanmaktayım.

Kısaca özellikler:
  • Intel Core i5 M460 2,53 GHz
  • NVIDIA GeForce GT 335M 1 GB
  • 4 GB RAM 1066 MHz (2x2)
  • 128 GB SSD SanDisk Plus
SolidWorks 2018, AutoCAD 2018 kullanıyorum ve ara sıra CS:GO oynuyorum (düşük ayarda 60-70 FPS)
VMware ile Linux distroları denemeyi seviyorum. İşlemci i3 M350 idi, değiştirip M460 taktım, SSD aldım, sırada RAM kaldı :D. Evet incelemelerde gördüğümüz bilgisayarların yanında benimki hesap makinesi sayılır ama bazıları antika sever :D :p

Biliyorum çok uzattım, o yüzden özetlersek RAM almak istiyorum ama işlemci en fazla 1066MHz ve 8 GB destekliyor. Ki 4 GB RAM'den pek farkı olacağını da sanmıyorum ama almak istiyorum :)
1066MHz'den hızlı RAM alsam yine de çalışır mı? Uygun Dual Channel RAM öneriniz var mıdır? Mümkünse bilgisayarımdan pahalı RAM'ler önermeyin :D Şimdiden teşekkürler herkese :)

1-cpu.jpg
3-mainboard.jpg
4-memory.jpg
5-spd.jpg
6-GPU.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada bilgisayarınızda 2x2 olmak üzere 4 GB RAM var bilginize. Slotlarınız dolu muhtemelen. Yani en azından birini iptal etmeniz gerekir veya her ikisini değiştirmeniz gerekir.

Daha hızlı bellekler alırsan işlemcinin desteklediğinden daha hızlı çalışmaz ama çalışır, 4+4 yapacaksanız iyi olur ama 4+2 yaparsanız 2+2'yi Dual Channel, 2 GB'si Single Channel olarak çalışır ve aman aman fark olmaz.

İ3 380m işlemcili bilgisayarım için benzeri bir yükseltme yapmıştım. İşlemcim 1333MHz desteklemiyor.
4GB 1333 MHz RAM almıştım Aliexpress'ten. 1066 MHz'de kullanabiliyorum.Muhtemelen sizinki de öyledir. Intel'in sayfasından kontrol edin işlemcinizin adıyla.
Ankowall gibi bir marka yazıyordu üstünde ama bellek yongalarında Samsung çip kullanmışlar. Memnun kaldım, size de tavsiye ederim.

Bu arada bilgisayarınızda 2x2 olmak üzere 4 GB RAM var bilginize. Slotlarınız dolu muhtemelen. Yani en azından birini iptal etmeniz gerekir veya her ikisini değiştirmeniz gerekir.
Daha hızlı bellekler alırsan işlemcinin desteklediğinden daha hızlı çalışmaz ama çalışır, 4+4 yapacaksanız iyi olur ama 4+2 yaparsanız 2+2'yi Dual Channel, 2 GB'si Single Channel olarak çalışır ve aman aman fark olmaz.
2 slotta 2 GB ram toplamda 4 gb ram var. 2x4 şeklinde 8 gb almayı düşünüyorum ve tek parça olarak 8 gb alsam fark eder mi? tek parça 8 gb ram daha ucuz çünkü :)

2 slotta 2 GB ram toplamda 4 gb ram var. 2x4 şeklinde 8 gb almayı düşünüyorum ve tek parça olarak 8 gb alsam fark eder mi? tek parça 8 gb ram daha ucuz çünkü :)
Tek 8 GB, şu anki duruma göre daha iyi olur. Ancak anakart 8 GB RAM destekliyor mu önemli olan bu.

İ3 380m işlemcili bilgisayarım için benzeri bir yükseltme yapmıştım. İşlemcim 1333MHz desteklemiyor.
4GB 1333 MHz RAM almıştım Aliexpress'ten. 1066 MHz'de kullanabiliyorum.Muhtemelen sizinki de öyledir. Intel'in sayfasından kontrol edin işlemcinizin adıyla.
Ankowall gibi bir marka yazıyordu üstünde ama bellek yongalarında Samsung çip kullanmışlar. Memnun kaldım, size de tavsiye ederim.
Aliexpress sıkıntılı artık :( Türkiye'de de bu markayı bulamadım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı