Eski GeForce 8400GS bilgisayar çalıştırılabilir mi?

Yer
İstanbul
RAM
Kingston KVR667D2N5 1GB + Kingston KVR800D2N6 1GB + Kingston KVR800D2N6 2GB
Ekran kartı
Asus GT420
Anakart
Gigabyte GA-P35-S3g
İşlemci
Intel Core2 Duo 2.53 GHx
Elimde uzun süredir yatan bir masaüstü var. İçine sistem kurup televizyonda film vb. izlemek için kullanacağım. Çalıştırdığımda ekran kartına az güç gidiyor sanırım, fanı dönmüyor ama elimde ittirdiğimde harekete başlıyor. Ekrana herhangi bir görüntü alamadım. En son 2019 Eylülüne kadar çalışıyordu. Yanlış hatırlamıyorsan bir tane de Core2 Quad ve GeForce 8400GS de mevcut elimde. Eski olduğu için çok ümitli değilim ama bu bilgisayarı bir şekilde çalıştırma imkanı var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman büyük ihtimal sorun PSU da şansınız varsa değiştirip bir deneyin.
@Koneko Toujou hocamızın dediği gibi farklı bir PSU takıp tekrar deneyin.
Başka PSU denedim ve yine aynı.

Ekran kartını değiştirmeyi deneyin.
Şimdi 8400GS'yi de denedim. Onun fanı dönüyor fakat onda da görüntü yok.

Eğer anakartta VGA çıkışı varsa ekran kartını söküp test edin.
Maalesef yok.

Sistemde başak bir fan dönüyor mu işlemci egzoz vb. fan.
Var. İşlemci fanı ve bir tane egzoz fanı. İkisi de dönüyor.

RAM yuvası değiştirip deneyin sonra farklı RAM ile.

Başka PSU denedim ve yine aynı.

Şimdi 8400GS'yi de denedim. Onun fanı dönüyor fakat onda da görüntü yok.

Maalesef yok.

Var. İşlemci fanı ve bir tane egzoz fanı. İkisi de dönüyor.

Uzun süredir duruyorsa tozlanma ve oksitlenme meydana gelmiş olabilir. Eski bir diş fırçasıyla anakartı ve diğer parçaları güzelce temizleyin. GPU slotunun arka kısmını özellikle temizleyin.

Uzun süredir duruyorsa tozlanma ve oksitlenme meydana gelmiş olabilir. Eski bir diş fırçasıyla anakartı ve diğer parçaları güzelce temizleyin. GPU slotunun arka kısmını özellikle temizleyin.

Oksitlenmeden olabilir haklısınız.

Daha dün yaşadım buzzer var ötmüyor boot edildiğine dair ses gelmiyordu BIOS pili değiştirip RAM'in yerini değiştirdim düzeldi geri kişiye teslim ettim bilgin olsun.

Burada asıl bilgisayarın düzelmesinde rol oynayan RAM'lerin lotlarını değiştirmen bazen bazı anakartlar aynı şekilde sorun çıkartabiliyor ben şahsen bu problemi Pegatron IPXSB H61 ile yaşadım. Kısacası BIOS pili genel olarak BIOS bilgilerini saklama ve saat ilerletme görevi görür olmasa bile sistem çalışır.

Burada asıl bilgisayarın düzelmesinde rol oynayan RAM'lerin lotlarını değiştirmen bazen bazı anakartlar aynı şekilde sorun çıkartabiliyor ben şahsen bu problemi Pegatron IPXSB H61 ile yaşadım. Kısacası BIOS pili genel olarak BIOS bilgilerini saklama ve saat ilerletme görevi görür olmasa bile sistem çalışır.

Biliyorum ancak yaşadığımda bende şaşırdım dostum ama teknolojik işte yaşadığım için söylüyorum.

Şey...

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    5,4 KB · Görüntüleme: 24

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı