Eski HDD'deki İşletim Sistemini Yeni Sistemde Kullanma

carlheinz

Kilopat
Daha fazla  
Aldığımda Windows 8 yüklü olarak gelen 3 yıllık laptop'ımın anakartı arızalandıktan sonra tamir ettirmek yerine masaüstü bir sistem toplamaya karar verdim. Laptop'ın hard diskini de 3 ay sonra SSD alana kadar depolama için kullanacağım. Bambaşka bir sisteme geçeceğim için driver uyumsuzluğu sebebiyle yüklü işletim sistemi çalışmayacaktır herhalde değil mi? Muhtemelen temiz kurulum yapmam gerekecek...

İkinci soru olarak da; laptop'ı Win 8 yüklü olarak aldığım için Win 10 anahtarım yok ama emin olamamakla birlikte sanki Windows, Outlook hesabımla eşleştirdi gibi hatırlıyorum. Yeni anakartta aktivasyon sırasında problem yaşar mıyım? Yoksa yeni bir keye ihtiyaç duyar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Verileri Kaybetmeden SSD'ye Terfi Rehberi'ni izleyerek yeni sistemde eski kurulumu kullanabilirsin, gerekli sürücüleri yüklemen ve eskilerini silmen yeterli olacaktır. Windows 8'den ücretsiz olarak W10'a yükseltme yapılabiliyor.

O kadar kolay değil. Farklı PC için yüklenmiş işletim sisteminin yeni sistemde kullanılmasını olacak çakışmalardan dolayı tavsiye etmiyoruz. Sistem değişikliği durumunda kullanıcılar yeniden temiz kurulum yapmalılar.

O kadar kolay değil. Farklı PC için yüklenmiş işletim sisteminin yeni sistemde kullanılmasını olacak çakışmalardan dolayı tavsiye etmiyoruz. Sistem değişikliği durumunda kullanıcılar yeniden temiz kurulum yapmalılar.
Evet o konuda pek bi' beklentim yoktu ama asıl merak ettiğim, temiz kurulumdan sonra aktivasyon mümkün müdür yoksa işletim sistemi anakartla birlikte gitti mi?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı