Eski HDD'ye format atmadan yeni PC'ye takma

Lydian

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Editör, Asistan
Selam, yeni PC topluyorum ve 1-2 hafta içinde RAM kasa PSU alacağım elimde anakart (MSI B550 Carbon Wi-Fi) işlemci (R5 5600x) var. Ekran kartı ve SSD alana kadar elimdeki parçalarla idare edeceğim. Eski bilgisayarımda NVIDIA GT 630, ve 2TB HDD var işletim sistemim ve bütün bilgilerim, belgelerim ırtım vırtım hep bu HDD içinde en azından SSD alana kadar elimdeki HDD'ye format atmadan yeni PC'ye taksam işletim sistemini direkt çalıştırır mı ve tabii en önemlisi bilgilerime bir şeyler olur mu? Teşekkürler.

Evet evet şu anki bilgisayarımda NVIDIA GeForce GT 630 var onu çıkarıp yeni PC'ye takacağım ekran kartı alana kadar eski ekran kartı ve HDD ile idare edeceğim.

1-2 haftaya ram kasa psu siparişi vericem duruma göre tekrardan iletişime geçebilir miyiz

Konu açıp etiketlerseniz yardımcı olmaya çalışırım hocam. Bu arada yeni bilgisayarınızı PSU ve RAM olmadan nasıl çalıştıracaksınız? Ben yeni sisteminize direkt eski HDD takacağınızı zannetmiştim. 😀

Konu açıp etiketlerseniz yardımcı olmaya çalışırım hocam. Bu arada yeni bilgisayarınızı PSU ve RAM olmadan nasıl çalıştıracaksınız? Ben yeni sisteminize direkt eski HDD takacağınızı zannetmiştim. 😀

Şimdi şöyle kral, ilk olarak işlemci aldım AMD Ryzen 5 5600X, onun üzerine anakart aldım MSI B550 Gaming Carbon Wi-Fi. Bunlar şu an elimde olan parçalar. 1-2 hafta sonra da RAM kasa ve PSU bu 3 parçayı aynı anda alacağım. Yani tek eksiğim ekran kartı ve SSD kalıyor. Bu konuyu da RAM kasa ve PSU aldığımda aklımda böyle bir şey var acaba elimdeki HDD'ye format atmadan taksam çalışır mı bunu merak ediyordum.

Aynen de öyle yapacağım şu an eski bilgisayarımı kullanıyorum yenisi tamamlanınca 1-2 haftaya bu eski bilgisayardan söküp yeni kuracağım sisteme takıp ekran kartı ve SSD alana kadar bu şekilde idare edeceğim daha sonra yenilerini alınca da eskilerini söküp eski kasama takacağım.

Şimdi şöyle kral, ilk olarak işlemci aldım AMD Ryzen 5 5600X, onun üzerine anakart aldım MSI B550 Gaming Carbon Wi-Fi. Bunlar şu an elimde olan parçalar. 1-2 hafta sonra da RAM kasa ve PSU bu 3 parçayı aynı anda alacağım. Yani tek eksiğim ekran kartı ve SSD kalıyor. Bu konuyu da RAM kasa ve PSU aldığımda aklımda böyle bir şey var acaba elimdeki HDD'ye format atmadan taksam çalışır mı bunu merak ediyordum.

Kısa ve öz cevap; çalışır. O zaman bir daha bakalım, yardıma ihtiyacın olursa etiketlersin.

Tamamdır çok teşekkür ediyorum zaman ayırdığın için. İstersen Discord'umu vereyim daha rahat irtibat kurabiliriz.

Maalesef yasak hocam burada. Herkesin faydalanması adına buradan konuşalım.

Kısa ve öz cevap; çalışır. O zaman bir daha bakalım, yardıma ihtiyacın olursa etiketlersin.

Tamamdır çok teşekkür ediyorum zaman ayırdığın için. İstersen Discord'umu vereyim daha rahat irtibat kurabiliriz.

Maalesef yasak hocam burada. Herkesin faydalanması adına buradan konuşalım.
Tamamdır

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı