Eski HDD'yi Yeni Sisteme Takmak

Can Yavuz

Megapat
Daha fazla  
Yeni sistem toplayacağım. Elimde HDD mevcut fakat içinde 8 tane oyun var. (GTA 5 gibi yüksek boyutlu oyunlar). HDD sıfırlamadan yeni toplayacağım sisteme takarsam sistem açılır mı? Herhangi bir sorun olur mu?

Sistemde başka disk yok mu? Yeni sisteme SSD aldıysanız format atmanıza gerek yok. Sistemi SSD'ye kuracaksınız zaten. Eski diski de arşiv amaçlı Yerel Disk D gibi kullanırsınız. Oyunlar Steam oyunları ise D'den C'ye direkt kopyalayabilirsiniz. Rehberi incelemenizde fayda var.
Yeni disk almadıysanız, sadece eskisini kullanacaksanız, format atınca her şey silinecek. Olduğu gibi takıp kullanırsanız, eski sürücüleri yükleyip kullanabilirsiniz ancak birçok hata ile karşılaşma "ihtimaliniz var". Sorunsuz kullanabilirsiniz de.

Sistemde başka disk yok mu? Yeni sisteme SSD aldıysanız format atmanıza gerek yok. Sistemi SSD'ye kuracaksınız zaten. Eski diski de arşiv amaçlı Yerel Disk D gibi kullanırsınız. Oyunlar Steam oyunları ise D'den C'ye direkt kopyalayabilirsiniz. Rehberi incelemenizde fayda var.
Yeni disk almadıysanız, sadece eskisini kullanacaksanız, format atınca her şey silinecek. Olduğu gibi takıp kullanırsanız, eski sürücüleri yükleyip kullanabilirsiniz ancak birçok hata ile karşılaşma "ihtimaliniz var". Sorunsuz kullanabilirsiniz de.
Peki şimdi dosyaları D'ye taşısam format atarken de sadece windowsun kurulu olduğu C'yi biçimlendirsem sorun olur mu. D'deki dosyalar ve oyunlar bozulur mu ?

Ben de senin gibi yapmıştım. Hatta toplamadan önce format atmıştım 2 hafta önce. Fakat parçalar değişince format gerekiyor. Bilgisayar açılmıyor. Temiz bir format gerekiyor. Bende WoT vardı 2 günde indirmiştim. Ona üzülüyorum olan ona oldu :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı