Eski işlemciye overclock yapılır mı?

deadra123

Megapat
Daha fazla  
RAM
32gb 3000mhz 4 Slot
Ekran kartı
Nvidia RTX 2080 Ti
Anakart
MSI z370 SLI
İşlemci
Intel i7 8700K 3.7 12 çekirdek
Arkadaşlar herkese iyi sosyaller. Intel i7 8700K 3.7 12 çekirdek işlemcim var. RTX 2080 Ti ekran kartı ile çalışıyor fakat işlemci darboğaz yapıyor galiba overclock yapmak istiyorum yapsam sorun olur mu? Sıvı soğutma var işlemcide macunu yeni değiştim. Ve değerleri çok abartmadan biraz araştırdım herkes 5GHz O.C yapmış ama benim işimi bence 4.5 falan gayet görur gibi ayarları nasıl yapmalıyım ilk defa yapacağım? Anakart MSI Z370 slı şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2-
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

3-

Arkadaşlar herkese iyi sosyaller. Intel i7 8700K 3.7 12 çekirdek işlemcim var. RTX 2080 Ti ekran kartı ile çalışıyor fakat işlemci darboğaz yapıyor galiba overclock yapmak istiyorum yapsam sorun olur mu? Sıvı soğutma var işlemcide macunu yeni değiştim. Ve değerleri çok abartmadan biraz araştırdım herkes 5GHz O.C yapmış ama benim işimi bence 4.5 falan gayet görur gibi ayarları nasıl yapmalıyım ilk defa yapacağım? Anakart MSI Z370 slı şimdiden teşekkürler.
İşlemciniz öyle aman aman eski değil. Eğer yeterli olduğunu düşündüğünüz bir soğutucuya sahipseniz overclock yapabilirsiniz.

İşlemciniz öyle aman aman eski değil. Eğer yeterli olduğunu düşündüğünüz bir soğutucuya sahipseniz overclock yapabilirsiniz.
Ekran kartına göre işlemcim eski darboğaz mutlaka yapiyordur tahminim %20.Sogutucum yeterli olduğunu düşünüyorum soğutma sistemi olarak da değerlerim gayey uygun gibi gözüküyor.

1-

2-

3-

Evet bu videoya dün denk geldim mode 4 vs gördüm hiç bilgim olmadığı için voltaj ve diğer BIOS ayarlarini yarım yamalak yaparak sorun çıkmasını istemem açıkçası.

Sogutucum yeterli olduğunu düşünüyorum soğutma sistemi olarak da değerlerim gayey uygun gibi gözüküyor.

Evet bu videoya dün denk geldim mode 4 vs gördüm hiç bilgim olmadığı için voltaj ve diğer BIOS ayarlarini yarım yamalak yaparak sorun çıkmasını istemem açıkçası.
O yüzden çok okumalı ve çok araştırmalısın dostum.
Hız aşırtma işinin ana kuralı temel seviyeden başlayıp adım adım arttırarak nerede duracağına karar vermek. Ufaktan başlarsan kademe kademe arttırırsın güvenli şekilde.
Açılıştan itibaren gözlemle de riski kontrol altında tutarsın.
Gerisi gözlem ve deneme.

Hız aşırtma işinin ana kuralı temel seviyeden başlayıp adım adım arttırarak nerede duracağına karar vermek. Ufaktan başlarsan kademe kademe arttırırsın güvenli şekilde.
Gerisi gözlem ve deneme.
Reis olayı noktalamış. Üzerine çok ta konuşmaya gerek yok.

Gerisi gözlem ve deneme.
Evet hocam yeterince araştırmaya çalışıyorum ama tam emin olamıyorum işin aslı sanki tahmini değerler vermişler gibi yazmışlar ve riskli bir işlem hani voltaj GHz dengesi kasa içi sıcaklık falan iyi elemek lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı