Eski laptop için en uygun Linux dağıtımı hangisidir?

ganzipar

Decapat
Daha fazla  
Merhaba herkese, eski bir Acer laptop var. Windows 10 yüklü ama PC bildiğin acı çekiyor. Linux yüklemek istiyorum ama hangi dağıtımı kullanacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
PC özellikleri şöyle:

AMD A10-4600M 2.3 GHz, Turbo Core 3.2 GHz​

Radeon HD 7660G + 7670M with 2 GB dedicated VRAM.
8 GB DDR3 RAM.
500 GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese, eski bir Acer laptop var. Windows 10 yüklü ama PC bildiğin acı çekiyor. Linux yüklemek istiyorum ama hangi dağıtımı kullanacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
PC özellikleri şöyle:

8 GB DDR3 RAM.
500 GB HDD.

Kubuntu'ya da Fedora ama SSD olmadığı için bunlarda yavaş çalışacaktır. Xfce sürümlerini indirmeniz tavsiye ederim.

Kubuntu'ya da Fedora ama SSD olmadığı için bunlarda yavaş çalışacaktır. Xfce sürümlerini indirmeniz tavsiye ederim.

Hocam geçen yıl SSD takmıştım. Benim de ilk aklımdan Fedora geçti hatta dün format dosyasını hazırladım ama sonra biraz kararsız kaldım. Sanki fedro bu laptopa fazla gelir gibi oldum.

Hocam geçen yıl SSD takmıştım. Benim de ilk aklımdan Fedora geçti hatta dün format dosyasını hazırladım ama sonra biraz kararsız kaldım. Sanki fedro bu laptopa fazla gelir gibi oldum.
Fişek gibi olmaz ama hepten de kullanım dışı kalmaz diye düşünüyorum.

PC özellikleri şöyle:

8 GB DDR3 RAM.
500 GB HDD.
Linux Mint veya Pardus kullan.

Fedora'yi kurdum şimdilik iyi gibi gözüküyor. En azından Windows 10'a göre daha stabil çalışıyor. Olmazsa büyük ihtimalle ya Zorin OS Lite yada Linux Mint ten birini kurarım.

Pardus çok ağır olmaz mı? Gerçi Fedora da hafif değil ama...

Pardus tam tersine Debian 12'yi taban aldığı için daha stabil ve hızlı çalışır.
KDE'ya da Deepin gibi masaüstünü kurmazsa ağır gelmez rahat çalıştırır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı