Eski laptop'a Win 10 yüklenir mi?

Hasan-Basri

Hectopat
Katılım
5 Mayıs 2018
Mesajlar
44
Elimde biri 10 biri 15 yıllık olmak üzere 2 tane bayağı kötü laptop var. İkisinde Win 7 yüklü. Format atıp Win 8 veya Win 10 yüklemeyi düşünüyorum. Zaten düşük olan performansları iyice düşer mi? Win XP yüklersem performansları artar mı? Office programları için lazım olduğunda kullanmak istiyorum sadece. Laptoplar Office programlarını bile kullanamayacak kadar kötü durumdalar şu anda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece ofis programları kullanmak için Lubuntu yükleyip Libre Office kullanabilirsiniz. Disklerinin IDE olduğunu sanmıyorum ama IDE ise SSD takamazsınız. IDE SSD bulabilirsiniz ama ne fiyatına ne de getireceği performansa değer. Tam modelleri yazar iseniz maksimum RAM'ine göre tavsiye verilebilir.
 
Özelliklerini bilemeyeceğim kadar eski oldukları için yazamadım özelliklerini.Zaten halihazırda lenovo y520 laptopum var ama ağır ve büyük olduğu için taşıması sıkıntı.Bahsettiğim eski laptoplardan birisi minibook.Bir yerlere giderken küçük işler yapacağımda taşıması kolay olsun diye format atıp kullanmak istedim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı