Eski MacBook'a Linux Mint kurmak mantıklı mı?

Sadece bu yönden değil. Linux gibi karmaşık bir işletim sistemini kurup ne yapabilir, komut bile bilmiyordur belki. macOS ise tam tersi çok basit ve kullanıcı dostu.

Yosetime değil hocam, Yosemite. Ama önemli değil.
Hocam eğer niyetine girdiyse Ubuntu gibi bir dağıtımla zorlanmaz gibime geliyor.

Sadece bu yönden değil. Linux gibi karmaşık bir işletim sistemini kurup ne yapabilir, komut bile bilmiyordur belki. macOS ise tam tersi çok basit ve kullanıcı dostu.

yosetime değil hocam, Yosemite. Ama önemli değil.

Mint kod gerektirmez. Kullanmadan yorum yapmayın bu dediğiniz Arch için.

Hocam eğer niyetine girdiyse Ubuntu gibi bir dağıtımla zorlanmaz gibime geliyor.

Mint Ubuntu tabanlı.

1 yıl Mint kullandım ben işlerimi panelden hallediyorum ancak internette de indirilebilir.

Ne demek kod gerektirmez? İllaki bir gün o kodu girersin Terminal'e. Evet biraz basit ama asla komut yazmayacaksın anlamına gelmiyor.

Hiç yazmadan 2 yıldır kullanan arkadaşım var.

Değil. macOS gibi Mac'ler için optimize edilmiş bir işletim sistemini silip yerine Linux kurmak tamamen mantıksız.
Hocam, macOS fanboyluğu yapmak yakışmıyor size.

Arkadaşlar kodluk bir sıkıntı yok Linux'un ne olduğunu iyi bir şekilde biliyorum, elimde 2009 model bir MacBook Air bulunuyor bunu günlük ufak işlerim için kullanacağım ve Linux Mint indirme kararı aldım teşekkür ederim stabil çalışacak gibi duruyor bilgilendirme yaparım.

Mantikli olur isterseniz MacOS'u silmeden de kurabilirsiniz.
Hocam onu nasıl yapabilirim @Kleyn

Son düzenleme:
Eski MacBook'a Linux Mint kurmak mantıklı mı? Web ve Discord için kullanılacak.
Macbook modeli ne?

Eski bir sisteme Windows 11 kurabiliriz, sonrasında teknolojiden nefret ederdik 🙄

Sistemin yaşını düşünerek onu yormayacak bir işletim sistemi kullanmak daha mantıklı.
Debload yapılırsa Windows 7'den bile iyi olur.

Debloat demeyelim biz, OCLP ile macOS kurduktan sonra gerekli yamaları yapınca kasmıyor. macOS zaten stabil bir işletim sistemi. Debloat'a gerek yok. @592041 hocam neden beğenmedim atıyorsunuz arkadaşa?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı