Eski nesil Athlon II işlemciye overclock nasıl yapılır?

Ben voltaj vermeden yaptım voltajı Auto'da bırak ya da yavaş yavaş arttırarak dene sonra voltaj ver çünkü voltajı fazla verirsen zarar verebilirsin bu konu hakkında da rehber olması lazımdı.
Ben voltaj vermeden yaptım voltajı Auto'da bırak ya da yavaş yavaş arttırarak dene sonra voltaj ver çünkü voltajı fazla verirsen zarar verebilirsin bu konu hakkında da rehber olması lazımdı.

Fazla Volt'da da ısınma olur buna da dikkat et sıcaklığını kontrol et.

Fazla Volt'da da ısınma olur buna da dikkat et sıcaklığını kontrol et.

Tamamdır şimdi deneyip sonuçlarını atacağım.

Selam Technopat ailesi elimde AMD Athlon X2 245 2.90GHz işlemci ve ASUS M5A78LM-LX3 ve GTX 1050 Ti var. Yeni anakart ve işlemci alana kadar bununla idare etmem ve CS:GO oynamam gerekiyor. LOL oynarken 90 FPS'yi görüyorum lakin CS:GO oynarken 30 FPS'lerde dolaşıyorum. Arada bayağı düşüyor. Overclock yapmaktan pek anlamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Güzel bir soğutucun var ise bios üzerinden deneme yanılma ile 3.2 3.5 kadar çıkabilirsin :)
Güzel bir soğutucun var ise bios üzerinden deneme yanılma ile 3.2 3.5 kadar çıkabilirsin :)
Şahsi azami rekorum 3.7 oldu ondan sonrasında stabil çalışamıyor mavi ekranlar falan veriyor.

Mesela ilk önce 3.00'a çek daha sonra biraz daha fazla arttır.
Burada maksimum 2900MHz görüyorum. IMG_20200510_020356.jpg
IMG_20200510_020356.jpg

Şahsi azami rekorum 3.7 oldu ondan sonrasında stabil çalışamıyor mavi ekranlar falan veriyor.
Anladım teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı