Eski SSD takılı olmadan sistem açılmıyor

winterard

Decapat
Katılım
12 Eylül 2020
Mesajlar
5
Selam, yeni bir M.2 SSD satın aldım. 2.slota taktım. UEFI formatlama yöntemiyle yeni SSD'ye Windows yükleme esnasında eski SSD'mi biçimlendirdim. Ve yenisine Windows yükledim.
Windows yükleme sırasında bir sorunla karşılaşmadım. Yaklaşık 3 saattir bilgisayarımı aktif kullanıyorum. Eski SSD'de D klasörü olarak görüntüleniyor. Ve biçimlendirilmiş olarak içi boş gözüküyor.

Az önce eski SSD'mi slotundan çıkardım ve bilgisayarımı açtığımda boot menüde başladı. Ne yaptıysam boot menüden Windows'a geçemedi. Yapmam gereken nedir? Yaşadığım sorun nedir? Ben bu SSD'yi çıkarıp başka bir bilgisayarda kullanmam gerekiyor. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
Taşımayı deneyin. Olmazsa tekrar kurulum yapıp deneyin.
 
Muhtemelen yeni SSD'ye Windows kurarken eski SSD'deki EFI bölüntüsünü silmediniz. Bu nedenle kurulum aracı yeni SSD'ye Windows'un boot edebilmesi için gerekli olan EFI bölüntüsünü oluşturmamış. Onun yerine eski SSD'nizdeki boot bölüntüsünü kullanıyor. Eski SSD'yi çıkarınca da yeni SSD'de boot için gerekli EFI bölüntüsü olmadığı için Windows'unuz açılmıyor.

Sorunun çözümü yeni SSD'de EFI bölüntüsü oluşturmak ve gerekli Windows boot dosyalarını yazmak. Bunun nasıl yapılacağına dair rehberi @Yener K. hemen üstte paylaşmış, oradan bakabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı