Eski tip monitörü yeni nesil ekran kartına bağlamak

Bazı monitörler nedendir bilinmez otomatik olarak çözünürlük ayarı yapmıyor ve tepkisiz kalıyor. Sanırım sizinde aynı . Çift monitör mü bağlamaya çalışıyorsunuz? Eğer öyle ise o ayarları manuel ayarlayıp diğer monitörü sökün sadece eskiyi takın

hocam windows tuşuna basılı tutarken p tuşuna bas sağdan gelen ekrandan uzat yada yinele yap

Monitörünüzde hangi girişler var? Eğer DVI mevcutsa aktif dönüştürücü kullanmanıza gerek kalmaz, bir ucu HDMI, bir ucu DVI olan bir kablo ile kullanabilirsiniz.

Aynı şekilde eğer kartınızda DVI çıkış varsa gene aktif dönüştürücü olmadan DVI/VGA kablo ile kullanabilirsiniz.

resim_2025-01-29_235048183.png
resim_2025-01-29_235136652.png

Bazı monitörler nedendir bilinmez otomatik olarak çözünürlük ayarı yapmıyor ve tepkisiz kalıyor. Sanırım sizin de aynı. Çift monitör mü bağlamaya çalışıyorsunuz? Eğer öyle ise o ayarları manuel ayarlayıp diğer monitörü sökün sadece eskiyi takın.

Çift monitör yapmaya çalışıyorum hocam PC monitörü görüyor kendi çözünürlüğüde 1920x1080. Bilgisayar bunun bu olduğunu da biliyor fakat görüntü yok NVIDIA'dan da kontrol edemiyorum ayrıca monitörü ama monitörü görüyor.

Hocam Windows tuşuna basılı tutarken p tuşuna bas sağdan gelen ekrandan uzat ya da yinele yap.

Zaten şu an farkı anlayayım diye yinelede hocam fakat görüntü yok.

Monitörünüzde hangi girişler var? Eğer DVI mevcutsa aktif dönüştürücü kullanmanıza gerek kalmaz, bir ucu HDMI, bir ucu DVI olan bir kablo ile kullanabilirsiniz.

Aynı şekilde eğer kartınızda DVI çıkış varsa gene aktif dönüştürücü olmadan DVI/VGA kablo ile kullanabilirsiniz.

Ekran kartımda 3 DP 1 HDMI var. Monitörümde sadece VGA var hocam bağlıyorum bilgisayarı görüyor fakat görüntü yok.

Çift monitör yapmaya çalışıyorum hocam PC monitörü görüyor kendi çözünürlüğüde 1920x1080. Bilgisayar bunun bu olduğunu da biliyor fakat görüntü yok NVIDIA'dan da kontrol edemiyorum ayrıca monitörü ama monitörü görüyor.

Zaten şu an farkı anlayayım diye yinelede hocam fakat görüntü yok.

Ekran kartımda 3 DP 1 HDMI var. Monitörümde sadece VGA var hocam bağlıyorum bilgisayarı görüyor fakat görüntü yok.

Aktif dönüştürücü (HDMI/VGA) o zaman tek çözüm.

Hocam sırf emin olmak için soruyorum, Bazı aktif dönüştürücüler harici güç beslenmesini ister, genellikle USB şeklinde, böyle bir durum varsa bunu taktığınıza emin misiniz? Aşağıda görülen USB kablosu güç beslenmesi için.

resim_2025-01-29_235616420.png

Son düzenleme:
Aktif dönüştürücü (HDMI/VGA) o zaman tek şart.

Hocam sırf emin olmak için soruyorum, Bazı aktif dönüştürücüler harici güç beslenmesini ister, genellikle USB şeklinde, böyle bir durum varsa bunu taktığınıza emin misiniz? Aşağıda görülen USB kablosu güç beslenmesi için.

Eki Görüntüle 2411130
Hocam bende ekstradan böyle bir şey yok dönüştürücüyle bağladığımda görüntü alamıyorum.

Aktif dönüştürücü (HDMI/VGA) o zaman tek çözüm.

Hocam sırf emin olmak için soruyorum, bazı aktif dönüştürücüler harici güç beslenmesini ister, genellikle USB şeklinde, böyle bir durum varsa bunu taktığınıza emin misiniz? Aşağıda görülen USB kablosu güç beslenmesi için.

Eki Görüntüle 2411130

Hocam hala burada mısınız?

Ekran kartı ayarlarından. Yineleme hızını 60 Hz yapın ve çözürlüğü eski monitörün Max çözünürlüğü kaç ise o değerlere getirin.

Son düzenleme:
Hocam diğer monitörü görmüyor ki NVIDIA denetim masasında monitör gözükmüyor ana monitörü şu an dpyle bağlayıp dediğinizi yapmaya çalışacağım.

Hocam şu an bilgisayar monitörü görüyor fakat görüntü alamıyorum. 60 Hz olayını nasıl yapacağımı bilmiyorum çözünürlük değiştirme kısmında kilitli gibi basamıyorum.

Ekran çözünürlüğünü değiştir'in bulunduğu kısımda gelişmiş görüntü seçenekleri var, oradan ekran Hz'ini değiştirebilirsiniz. Çözünürlük kısmındaki kilit nasıl açılır bilmiyorum.

Ekran çözünürlüğünü değiştir'in bulunduğu kısımda gelişmiş görüntü seçenekleri var, oradan ekran Hz'ini değiştirebilirsiniz. Çözünürlük kısmındaki kilit nasıl açılır bilmiyorum.

Hz değişmiyor hocam NVIDIA üzerinden. Windows üzerinden değiştrebiliyorum fakat bir etkisi yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı