Esnaf kuryeliği yapılır mı?

Şirket açılışı.
P1 belgesi.
Çanta işletme ve muayene.
Muhasebeci.
Motosiklet.
Trendyol çalışanı olarak çanta ve yelek vb. masrafı.

Bunlar dışında başka masraf bilen var mı? Src gerekli mi?

Sosyal birisiyim. Cumartesi pazar çalışmaya karşıyım. Günlük 33 paket atar geçerim. Yorulmadıysam devam ederim. Borcum yok borç sahibi olmaya hiç niyetim yok. Motosiklet olarak fiddle dio ya da PCX düşünüyorum mümkünse kredi kartına sıfır faizli kampanyalardan yararlanıp motoru borçla almak istiyorum çalışmak zorunda hissedersem ilk aylar daha çok azimli olurum. Kenarda param var fakat bu iş için bir kuruşunu dahi harcamaya niyetim yok. Motor bakımının bir kısmını kendim yapabilirim. Günlük ortalama 9-10 saat çalışmayı hedefledim. Para için kendimi parçalamaya niyetim yok. Ayranım dökülmesin demiyorum ama aylık net kazancımın 50K'nın altında kalması beni üzer.

Beyaz yaka kafası. Sürekli meslekten soğutan insanlarla ve ortamlarda çalıştığım için mesleğimden soğudum. Bu sebeple farklı bir meslek arayışına giriyorum. 7-8 ay Dropshipping yaptım denedim ama trump amca sağolsun herşeyi berbat etti.
myk ve src şuanlık geçerli değil tam olarak mvk için geçerli bi açıklama bekleniyo ertelenebilir src ise 1 yıl süresi var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada bunlar öbürkü ayın 15ine ertelendi.

Nerede çalışıyorsan o ilde alım var mı diye araştırman lazım. Mesela ben manisadayım trendyol buraya geleli daha 5-6 ay oldu olmadı diye biliyorum. İlk geldiğinde hem paket başı veriyordu hemde saatlik veriyordu bildiğin oturduğumuz yerden deli gibi para kazanıyorduk. Ama 2 ay geçti hop 1 mahalle dışında bütün mahallelerde saatlik ücreti kapattılar. Herkes yemeksepetine kaymaya başladı. Şuanda burda sadece 1 mahallede saatlik ücret açık o mahallede de paket düşmüyor bildiğin hiç. Hangi şehirde yaşıyorsan illaki Türkiye kuryeler birliği grubu vardır bi kuryeyi çevir sor gruba ekletmeye çalışır. Gruptan bilgi alman çok daha iyi olur.
Bana göre kuryelik yapılacak bir iş değil hocam. Elinde mesleğin var iken girmeye gerek yok. Kuryelik kısa zamanda para kazanmak için yapılır tabi sana daha fazla borç sokmassa maalesef. Sosyal hayat olayına tamamen katılıyorum hiç bir şey yapamıyorsun paket at duş al uyu döngüye giriyor. Normalde günde 1 paket sigara içmezdim kuryelikte 2 pakete çıkıyor.

Myk ve src şu anlık geçerli değil tam olarak mvk için geçerli bir açıklama bekleniyor ertelenebilir src ise 1 yıl süresi var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada bunlar öbürkü ayın 15ine ertelendi.

Nerede çalışıyorsan o ilde alım var mı diye araştırman lazım. Mesela ben manisadayım Trendyol buraya geleli daha 5-6 ay oldu olmadı diye biliyorum. İlk geldiğinde hem paket başı veriyordu hem de saatlik veriyordu bildiğin oturduğumuz yerden deli gibi para kazanıyorduk. Ama 2 ay geçti hop 1 mahalle dışında bütün mahallelerde saatlik ücreti kapattılar. Herkes yemeksepetine kaymaya başladı. Şu anda burada sadece 1 mahallede saatlik ücret açık o mahallede de paket düşmüyor bildiğin hiç. Hangi şehirde yaşıyorsan illaki Türkiye kuryeler birliği grubu vardır bir kuryeyi çevir sor gruba ekletmeye çalışır. Gruptan bilgi alman çok daha iyi olur.
Bana göre kuryelik yapılacak bir iş değil hocam. Elinde mesleğin var iken girmeye gerek yok. Kuryelik kısa zamanda para kazanmak için yapılır tabii sana daha fazla borç sokmazsa maalesef. Sosyal hayat olayına tamamen katılıyorum hiçbir şey yapamıyorsun paket at duş al uyu döngüye giriyor. Normalde günde 1 paket sigara içmezdim kuryelikte 2 pakete çıkıyor.

Kuryeliği geçici yapmak istiyorum şöyle 1 sene kadar. Fiddle ya da aprillia SR125 ile yapan var mı çevrende? Tavsiye eder misin? Hızlı satarı olan kredi ya da kredi kartıyla faizsiz alabileceğim motosiklet düşünüyorum. PCX için 175 bin 12 ay taksit ve 40 bin TL nakit toplam 215bin istiyorlar mantıklı bulmuyorum. Çünkü aynı motor 5-10bin km yapmış hali 130-140a piyasada bolca var.

İnsanlar nasıl borç yapıyor bu meslekte.
Kuryelerin %95'i "it kopuk" diye tabir edilen kısma giriyor. Bu kişilerde de alkol, kumar, sigara ve bilimum kötü alışkanlık var. Bundan kaynaklanıyor çoğunlukla. Geri kalan %5'lik kısımdaki kuryeler ise yaşını başını almış, bilinçli ve saygılı insanlardır. Çoğu babacan ve dürüst olur.

Aylık 100k getiri sağlıyorsa, motor masrafı falan koymaz adama bence.

Ya aylık kim 100k kazanıyor? Kuryelikte çok zor 1 ay kazanır ikinci ay perti çıkar. Günde 14-15 saat çalışacak ayrıca 100k kazanmak için 130k fatura kesmen lazım. Vergisi Bağ-Kur'u çalışırken 2 öğün yemek en ucuz yemek 300lira olmuş 30 gün çalışsak 18k sadece yemek tutar.

Kısaca şu hayali rakamları unutun artık.

Kuryeliği geçici yapmak istiyorum şöyle 1 sene kadar. Fiddle ya da aprillia SR125 ile yapan var mı çevrende? Tavsiye eder misin? Hızlı satarı olan kredi ya da kredi kartıyla faizsiz alabileceğim motosiklet düşünüyorum. PCX için 175 bin 12 ay taksit ve 40 bin TL nakit toplam 215bin istiyorlar mantıklı bulmuyorum. Çünkü aynı motor 5-10bin km yapmış hali 130-140a piyasada bolca var.
Hocam çevremde dediğiniz motorları kullanan yok. PCX e o kadar para bağlamak saçma bencede ilerde almak daha iyi olur. Hero dash ile başlayabilirsiniz bütçeniz biraz daha varsa dio ve activia da çok güzel olur. Çin malı rks motorlarla da yapan arkadaşlarım var ama kuryelikte motor bizim ayağımız olduğu için ben doğru bulmuyorum arkadaş 3-4 günde sorun yaşayabilirken başka motor kullananlar 1 ayda yaşıyor. SYM ile de yapılır gayet güzel marka sym.

Hocam çevremde dediğiniz motorları kullanan yok. PCX'e o kadar para bağlamak saçma bence de ileride almak daha iyi olur. Hero dash ile başlayabilirsiniz bütçeniz biraz daha varsa diyor ve activia da çok güzel olur. Çin malı RKS motorlarla da yapan arkadaşlarım var ama kuryelikte motor bizim ayağımız olduğu için ben doğru bulmuyorum arkadaş 3-4 günde sorun yaşayabilirken başka motor kullananlar 1 ayda yaşıyor. SYM ile de yapılır gayet güzel marka SYM.

Siz kuryelik yapıyor musunuz? Çevrenizdekiler hangi firmada çalışıyor? Aylık en kötü kazançları ne kadardır?

Siz kuryelik yapıyor musunuz? Çevrenizdekiler hangi firmada çalışıyor? Aylık en kötü kazançları ne kadardır?
Ys de yaptım 7 aylık bir sürede sonra dükkan kuryeliğine geçtim.

Burada dükkan kuryeleri yani motor,benzin gibi masraflar olmadan ortalama günde 7-9 saat çalışma haftada 1 gün izin ile aylık 30 civarı alıyorlar. Daha dün birisiyle konuştum 44 alıyordu günde 10 saat ama.

Ben yaparken ortalama bana kalan aylık herşeyi düştüğümde yemek masraflarım sigaram motorun masrafları vs 40 civarı kalıyordu. Günde tabi 10 saat civarı çalışıyordum ayrıca çalışma saatlerimi ben belirliyordum sallıyorum yarın slota girmem derim çalışmam. Bırakma sebebim motoru satmamdı. Benim yapma amacım genç girişimci desteği olmasıydı 24 yaş altına böyle bir imkan var. Seneye birdaha yapmayı düşünüyorum bakalım. Şuan da aynıdır diye düşünüyorum geçen ramazan ayında haftalık 15-20k hani hayatın yok ise 25k ya kadar fatura kesebiliyordun büyük şehirlerde. Küçük yerlerde yaşıyorsanız işiniz zor paket düşmüyor.

Bence nerede yaşıyorsanız oradaki kuryelere danışın paraları. Heryerde değişiyor çünkü. İzmir ile başka ilde yapılan iş aynı değil paralarıda bonuslarıda aynı olmuyor.

Ys de yaptım 7 aylık bir sürede sonra dükkan kuryeliğine geçtim.

Burada dükkan kuryeleri yani motor, benzin gibi masraflar olmadan ortalama günde 7-9 saat çalışma haftada 1 gün izin ile aylık 30 civarı alıyorlar. Daha dün birisiyle konuştum 44 alıyordu günde 10 saat ama.

Ben yaparken ortalama bana kalan aylık her şeyi düştüğümde yemek masraflarım sigaram motorun masrafları vs 40 civarı kalıyordu. Günde tabii 10 saat civarı çalışıyordum ayrıca çalışma saatlerimi ben belirliyordum sallıyorum yarın slota girmem derim çalışmam. Bırakma sebebim motoru satmamdı. Benim yapma amacım genç girişimci desteği olmasıydı 24 yaş altına böyle bir imkan var. Seneye bir daha yapmayı düşünüyorum bakalım. Şu an da aynıdır diye düşünüyorum geçen ramazan ayında haftalık 15-20k hani hayatın yok ise 25k ya kadar fatura kesebiliyordun büyük şehirlerde. Küçük yerlerde yaşıyorsanız işiniz zor paket düşmüyor.

Bence nerede yaşıyorsanız oradaki kuryelere danışın paraları. Her yerde değişiyor çünkü. İzmir ile başka ilde yapılan iş aynı değil paraları da bonusları da aynı olmuyor.

İstanbul Avrupa yakasında yapacağım. Bulunduğum bölgede birkaç kez kurye arkadaşlar ile sohbet etmişliğim var 10-11 saatte 3600 civarı ciro yapmış olduğunu gösterdi. Mevcut düzende normal şartlarda ne kadarı giderdir? 600'ünü gider sayarsak 3K kazanç diyebilir miyiz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı