ESP 8266 birbirleriyle haberleşmesi nasıl sağlanır?

tahos

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Benim bir projem var. İki tane ESP 8266 kullanacağım ve ADXL345 ve MPU6050 bu sensörler bir sarsıntı algıladığında (bina yani) diğer binama (bina b) ye veri gönderecek bina b de bu veriyi alıp buzzer ve LED'leri falan çalıştıracak. Bu tarz bir şey yapabilir miyim ve bunun için kodları paylaşabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Benim bir projem var. İki tane ESP 8266 kullanacağım ve ADXL345 ve MPU6050 bu sensörler bir sarsıntı algıladığında (bina yani) diğer binama (bina b) ye veri gönderecek bina b de bu veriyi alıp buzzer ve LED'leri falan çalıştıracak. Bu tarz bir şey yapabilir miyim ve bunun için kodları paylaşabilir misiniz?
ESP-NOW protokolünü araştırabilirsiniz. Direkt kodun hepsini vermek bence doğru değil, bağlantıları ve detayları bilmiyoruz. Bu konuda yapay zekadan ve online kaynaklardan destek almanız daha doğru olur. Ayrıca bina arasındaki mesafe bağlantı için sorun olabilir, LoRaWan modüllerine de bir göz atabilirsiniz.

ESP-now protokolünü araştırabilirsiniz. Direkt kodun hepsini vermek bence doğru değil, bağlantıları ve detayları bilmiyoruz. Bu konuda yapay zekadan ve Online kaynaklardan destek almanız daha doğru olur. Ayrıca bina arasındaki mesafe bağlantı için sorun olabilir, lorawan modüllerine de bir göz atabilirsiniz.

ESP now kullanacağım bunu yazmayı unutmuşum herhalde. İki binada yan yana duracak. Ben sadece böyle bir şey olabilir mi diye sormak istemiştim. Teşekkür ederim.

ESP-now protokolünü araştırabilirsiniz. Direkt kodun hepsini vermek bence doğru değil, bağlantıları ve detayları bilmiyoruz. Bu konuda yapay zekadan ve Online kaynaklardan destek almanız daha doğru olur. Ayrıca bina arasındaki mesafe bağlantı için sorun olabilir, lorawan modüllerine de bir göz atabilirsiniz.

Hocam merhaba biraz uzun zaman oldu ama ESP-now kullandığımızda verici cihazdan ADXL345 cihazından veriyi gönder diyeceğimizi anlamadım. Yardımcı olur musunuz?

İnternette bulduğum her 500 milisaniyede bir veri değiştirerek ışık rengi değiştiriyor ama benim projemde sadece ivmeölçer hareket algıladğında bir veri göndersin istiyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı