Ethereum kazım hızı neden düşüyor?

1638904836015.png


Bunun gibi.

1638904939162.png


1 haftada 0.50 hash değer kaybetmiş.
 
Her asic cihazı zamanla hash değeri düşecek mi diyorsun? ):
Hash değeri o cihaz bozulmadığı sürece kolay kolay düşmez, zorluk arttığı için kazdığı coin miktarı düşecek. Merkeziyetsizleşme motivasyonuyla başlayan bitcoin ve diğer bazı coinleri tekelleşme esir alıyor. Birkaç tane havuzun toplam işlem gücü yüzde 50'yi aşıyor. Bunlar anlaşsa 51 saldırısını rahatlıkla yapabilir konuma gelme riski, her geçen gün artıyor. Ama yakında anlaşmalarına gerek kalmayacak bir havuz tekel olma yolunda ilerleyecek. Çünkü boyut arttıkça verimlilik artıyor ve giriş maaliyeti her geçen gün artıyor.
 
ASIC cihazları her geçen gün daha da gelişiyor. ASIC kullanıcısı arttıkça zorluk daha da artıyor. Yakında ekran kartları ve eski model ASIC cihazlar, elektriğiniz kaçak değilse zarar yazmaya başlayacak.
Herhangi bir zorluk bombası gelmediği sürece ki şuan Mayıs ayına ertelenmiş durumda bu. Dediğinizin olması imkansız gibi birşey. Aylık 10000 TL ve üzeri alabilien birinin ekran kartları vs gelen faturası 1000 TL civarlarında... Sadece ETH fiyatı bir anda 1000 USD altını görürse belki. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı