Ethernet kablosu kullanırsak modemin kalitesi önemini yitirir mi?

TeenSLasheR

Hectopat
Arkadaşlar TürkNet'ten internet bağlatmak istiyorum. Fakat ASUS'un modemini 350 TL'ye peşin fiyatına satmak istiyorlar. Bu konuyla alakalı birkaç sorum olacak:

1-Ilk sorum başlıktaki gibi arkadaşlar pahalı ve kaliteli modem sadece Wi-Fi üzerinde mi etkilidir yani kablo ile bağlarsam laptoba özellikle oyunlarda ping değerleri kaliteli ve daha ucuz modemlerde farklılık gösterir mi?
2-Kaliteli modem ile mesela 300-400 TL üstü modem ile daha düşük fiyata sahip modem arasında nasıl ve ne kadarlık bir fark vardır?
3-Bu farklar çekim mesafesini mi yoksa modemin yanında olursak çekim gücünü mü etkiler? Mesela tam modemin yanında isem daha donmadan video izleyebilir miyim kaliteli modem ile yoksa fark etmez mi?

Sorular birbirene benziyor fakat ince ayrıntıları farklı cevaplarsanız sevinirim dostlar.

Kablo bağlarsanız kesinlikle daha fazla hız alırsınız. Modemin kalitesi hem Wi-fi hem de LAN (Kablolu bağlantı) hızınızı etkiler. Modeme olan uzaklığınız Wi-fi hızını etkiler ama çok fazla etkilemez mesela kablo ile 14 MB alıyorsanız modemin dibinde 11 MB falan alırsınız, modemden uzaklaşıp aynı oda içerisindeyseniz en fazla 9 MB düşer. Bu yaptığım tahmini bu arada.
Modem olarak 300-400 TL üstü bir modem aldığınızda çok çok büyük fark yaşamassınız ancak normal bir internet kullanıcısıysanız. Ben kendi evimde 16 Mbps internete sahibim kablo ile 14 Mbps geliyor, Wi-fi ile 12 Mbps düşüyor. 14 Mbps değilde bu değerler 100 Mbps olsaydı muhtemelen modemimden dolayı büyük bir kayıp - 10,11 Mbps gibi bir kayıp - yaşayacaktım.
Kısacası internet hızınız 50 Mbps üzerinde değil ise çok fazla modeme para vermenize gerek yok. Modeme 300-400 TL vereceğinize 200 TL'ye Wi-fi sinyal güçlendirici alıp geri kalan paraya daha iyi bir internet paketi alabilirsiniz. Modemden çok internet paketiniz önemli burada.

Son düzenleme:
Kablolu bağlantıdan daha iyi bir bağlantı yok. Modeminiz kalitesinin önemini kaybetmez tabii ki neden kaybetsin?
Kaybetmesinden kastım şu; kaliteli modem tabiiki wifi üstünde etkilidir fakat zaten kabloyla bağlıysa modem ve pc kalitesiz modemde de aynıdır hızlar ve pingler diye düşünüyordum. Yanlış bi düşünce sanırsam.

İlla kablosuz bağlantı istiyorsan.
5ghz destekli modem al. 5ghz ile dağıt kablosuzu.
Çevrede okadar çok 2.4ghz bandını kullanan cihaz var ki.
Mikrodalga fırın bile 2.4ghz bandını kullanıyor.
Telsiz telefonlar, aklıma gelmeyen kablosuz araçlar kablosuz klavye fare. Bir sürü cihaz 2.4ghz bandını kullanıyor.

İlla kablosuz bağlantı istiyorsan.
5ghz destekli modem al. 5ghz ile dağıt kablosuzu.
Çevrede okadar çok 2.4ghz bandını kullanan cihaz var ki.
Mikrodalga fırın bile 2.4ghz bandını kullanıyor.
Telsiz telefonlar, aklıma gelmeyen kablosuz araçlar kablosuz klavye fare. Bir sürü cihaz 2.4ghz bandını kullanıyor.
Yok aslında benim amacım kesinlikle wifi ile bağlanmak değil. Sadece kablo ile bağlarsam modemle bilgisayarı, kablo ile bağladığım için kaliteli modemde de daha kalitesiz modemde de aynı sonucu alabilir miyim download ya da ping değerlerinde? Sonuçta kablo ile gidiyor bağlantı diye düşünüyordum. Ama yanılıyorum galiba kablo ile bağlasam bile ufak tefek farklılıklar oluyor sanırım. Eğer durum böyleyse sorum değişir: 200-300 tl farkı vermeye değer mi ?

Aynı odada 14-11 MB gibi arada fark oluşturacak bir hız kaybı yaşanmaz bu tür şeylere kulak asmayın modem orta üst olursa herhangi bir kablolu bağlantıya ise hiç ihtiyaç duymazsınız .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı